Notícies

Contra la violència, purpurina! Setmana per la diversitat LGTBI+ 2019

23 abril 2019

Defensar la diversitat és, per força defensar els drets humans. Defensar el dret a les persones a viure, sentir, estimar i expressar-se lliurement. Contra discursos que crèiem desapareguts, tornem a veure armaris arreu, polsosos i plens d’arnes, que amenacen el col·lectiu i la resta de companyes de lluites.

És per això que, des del CJB, hem volgut centrar la nostra Setmana de la Diversitat Afectivosexual i de Gènere en les lluites LGTBI+ contra la violència i el feixisme. Davant aquestes ideologies atàviques i les violències físiques, verbals i emocionals que produeixen, hem decidit fer de la dissidència el nostre senyal d’identitat. Contra la violència, purpurina! A continuació, pots consultar la programació. Totes les activitats són gratuïtes!

Cartell de la Setmana de la Diversitat Afectivosexual i de Gènere

LGTBIQA+: Passat, present i futur

 • Dilluns 13 de maig, 18h – Espai Jove La Fontana 
  Taller dinàmic i interactiu on aclarir conceptes associats a la temàtica LGTBIQA+! Explorarem la història del col·lectiu, trencarem mites i descobrirem les problemàtiques actuals des d’una perspectiva de drets. Cal inscripció prèvia!
 • Ruta LGBTI: recuperem la memòria històrica del moviment LGBTI+ al Raval i Poble Sec
  Dimarts 14 de maig, 18:30h – Punt de trobada davant d’El Molino
  Ruta urbana amb les periodistes Carme Pollina i Thais Morales per conèixer la història  LGBTI+ durant la dictadura franquista. Començarem a El Molino i recorrerem i coneixerem els llocs i personatges més importants que van obrir escletxes de llum durant el franquisme. Places limitades! Cal inscripció prèvia.
 • Documental ‘Lesbofòbia’ i debat posterior
  Dimecres 15 de maig, 20h – Cinemes Girona
  Reestrenem aquest documental que té per objectiu visibilitzar les violències que pateixen les dones lesbianes a partir del relat de diferents veus i testimonis. Després de la projecció, comentarem el fil amb la seva directora Inés Tarradellas, l’entitat promotora Creación Positiva i algunes de les protagonistes. Places limitades! Entrada gratuïta per ordre d’arribada
 • Resistim contra el feixisme: com lluitar des del moviment LGBTI+ contra atacs i amenaces a la diversitat
  Dijous 16 de maig, 18:30h – Centre LGBTI+
  Conversa a tres bandes des de l’àmbit de la justícia, els moviments populars i el periodisme. Amb Carla Vall (advocada), una militant del col·lectiu feminista 3 Voltes Rebel de Nou Barris, Eugeni Rodríguez (Front d’Alliberament Gai de Catalunya i Observatori Contra l’Homofòbia) i Víctor Yustres (periodista de La Directa).
 • Acte Unitari pel Dia contra la LGBTIfòbia amb la Comissió 28J
  Divendres 17 de maig, 16h – Nou Barris 
  Des de primera hora de la tarda ens trobaràs a la fira d’entitats, al pregó i a la manifestació.
  Vine i uneix-te!

A més, durant tota la Setmana, podràs participar del concurs El Podi de l’Odi! Denunciem els personatges i institucions que difonen discursos d’odi i promouen violències. Vota les candidatures per Twitter i Instagram del 13 al 17 de maig!

Contingut relacionat