Notícies

No diguis president, digues presidència: comunicació inclusiva per associacions i entitats

9 desembre 2019

El llenguatge que fem servir pot condicionar la percepció que tenim del món. Si només parlem de presidents, potser mai obrirem l’oportunitat a una presidenta. Si fem servir “boig” com insult, mai normalitzarem la neurodivergència.
 
Necessitem un associacionisme jove que es comuniqui de manera inclusiva i responsable, que faci servir llenguatge respectuós amb la diversitat de gènere, de capacitats, afectiva, sexual, religiosa, ètnica, d’origens i de classe.
 
Els canvis al llenguatge no serveixen si no s’acompanyen de canvis materials, però poden ser un primer pas. I, si no ho creieu, proveu a aplicar les normes de la comunicació inclusiva als vostres Estatuts! De ben segur que trobareu que es poden canviar limitacions estructurals. Podeu fer servir el Llibre d’Estil del CJB per inspirar-vos.
 
Mentre tant, us deixem amb 10 breus consells que els Espais Feminsmes, LGBTI+ i Diversitat Funcional del CJB han escollit!
 
012

Contingut relacionat