Notícies

Nova expo a La Fontana: Dones en peu de lluita

20 gener 2020

L’Associació Catalana per la Pau (ACPAU) porta a l’Espai Jove La Fontana l’exposició Dones en peu de lluita: Palestina, Colòmbia, Mèxic que recull diversos testimonis de dones, lluita i resiliència. El contingut de ha estat documentat pels brigadistes de l’estiu 2019. L’acte de presentació del dijous 23 de gener a partir de les 19h es completarà amb la projecció del documental anomenat Palestina: Nissah, producte també de les brigades de fa dos anys a Palestina. Per acabar, es presentaran les Brigades de l’estiu del 2020.

Dones en peu de lluita: Palestina, Colòmbia, Mèxic

L’agost de 2019, quinze persones voluntàries es van desplaçar a Colòmbia, Palestina i Mèxic amb el propòsit d’establir un coneixement directe d’aquestes regions per boca de les comunitats i organitzacions locals que els acollien. Les tres brigades es van reunir i entrevistar amb diferents lideresses i activistes, acompanyades de les entitats sòcies locals de l’Associació Catalana per la Pau: Fundación para los Derechos Humanos y el Derecho Internacional Humanitario del Centro y Oriente Colombiano (Colòmbia); Palestinian Farmers Union (Palestina) i Observatorio de los Derechos Humanos de los Pueblos (Mèxic).

Una mostra fotogràfica de tres països diferents, però amb molts elements en comú. Dones lluitadores que en el seu dia a dia s’enfronten a la violència de gènere i a diferents violències polítiques, econòmiques, socials i culturals. En el passat, present i futur resisteixen, en peu de lluita.

Contingut relacionat