Notícies

El CJB i La Fontana se sumen a la Marató per l’Emergència Climàtica

5 febrer 2020

5Al llarg del mes de febrer més de 70 edificis i equipaments municipals participen en la Marató per l’Emergència Climàtica que pretén, entre altres aspectes, generar consciència sobre la necessitat de reduir el consum d’energia, gas i aigua, així com millorar la gestió de residus i fomentar el verd, i que enguany destinarà l’estalvi econòmic aconseguit a projectes d’horts socials en cobertes municipals. Aquest any, la tercera edició de la Marató no només engloba l’estalvi d’energia i aigua, sinó que també s’alinea amb la Declaració d’Emergència Climàtica que l’Ajuntament va fer el passat 15 de gener.

A l’Espai Jove La Fontana també hi participem, i les treballadores de tots els serveis allotjats i gestionats pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) hem preparat un seguit d’accions directes i de sensibilització que realitzarem al llarg del mes de febrer.

Setmanalment es farà un control dels consums d’aigua, electricitat, gas i emissions de CO2 per mirar si s’ha aconseguit reduir el consum i les conseqüències ambientals respecte anys anteriors. L’estalvi econòmic resultant, es traduirà en una quantitat de diners que es destinarà a projectes que donin resposta a l’emergència climàtica. Enguany s’utilitzaran per impulsar un projecte de creació d’horts socials en cobertes municipals.

Si vols saber més coses sobre la marató als diferents espais, aquí tens l’enllaç!

Contingut relacionat