Notícies

Animem als col·lectius de joves a participar als pressupostos de Barcelona

3 març 2020

El passat 2 de febrer Barcelona va estrenar el procés participatiu per decidir una part de les inversions municipals als districtes. Per primera vegada, es promouen uns pressupostos participatius pel conjunt de la ciutat. Un total de 75 milions d’euros perquè els veïns i les veïnes decideixin com volen invertir-los.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) es veu aquesta com una oportunitat per a què les joves diguin la seva i proposin quina ciutat, espai públic i equipaments volen. És per això que animem a les associacions i col·lectius juvenils de la ciutat a participar-hi!

Com es pot participar?

Inicialment es poden proposar projectes i també assistir a sessions presencials de debat i creació. Posteriorment es podrà participar en el procés de votació de les propostes.

Pel que fa a la presentació de propostes, encara i fins el 27 de març es poden presentar a través del web decidim.barcelona! Per a informació més detallada de la resta de fases i procediment, podeu consultar aquest enllaç.

Com han de ser els projectes?

Es poden presentar projectes d’inversió que abordin necessitats concretes d’un barri o districte i que siguin perdurables en el temps. Si necessiteu informació sobre com fer un projecte, podeu consultar la pàgina d’Ajuda per a crear un projecte i descarregar-vos la plantilla que s’hi facilita.

I per a més dubtes?

Si us queden dubtes podeu consultar la pàgina de preguntes freqüents o contactar directament amb el servei d’ajuda durant el procés. I si sou una associació o col·lectiu juvenil amb dubtes sobre l’elaboració de projectes també podeu comptar amb el CRAJ, escrivint-nos a acompanyaments@crajbcn.cat o trucant-nos al 93 265 52 17!

Recordeu que podeu presentar propostes fins el 27 de març! A més, ja es poden consultar a la web els primers projectes presentats, que ja sumen més de 500!

Contingut relacionat