Notícies

El CJB es fa resó de les demandes d’entitats estudiantils davant la covid19

29 març 2020

Des del CJB volem traslladar la nostra preocupació i la dels sindicats estudiantils davant la situació en la que es trova l’alumnat de les distintes etapes educatives amb la gestió que s’està fent des de les diverses insitucions de l’educació durant la crisi sanitària.

El tancament de centres educatius i el confinament han alterat per complet la vida estudiantil, amb implicacions a nivell acadèmic, familiar i laboral pels alumnes. Això està portant a prendre decisions sovint sense tenir en compte la veu de les pròpies estudiants i membres de la Comunitat Educativa.

Captura de pantalla 2020-03-30 a las 10.33.03

Des del CJB plantejem:

  • Instituts
    Davant la possibilitat d’ampliació del curs escolar o l’esgotament inmediat d’aquest, demanem que es tingui en compte la dificultat que suposa l’ampliació del curs escolar durant l’estiu, amb altes temperatures que fan difícil la docència, així com la necessitat a la que es veuen abocades les estudiants amb edat laboral de treballar durant l’estiu. No obstant, tampoc creiem que estiguem en condicions de donar per acabat el curs escolar. Cal buscar els mecanismes de transmissió de coneixement, tot tenint en compte les diferències de classe que suposen les tasques a casa i la situació d’inestabilitat a la que es veuen abocades moltes alumnes.
  • Selectivitat
    Respecte la proposta d’ajornar la selectivitat fins el juny, el CJB i els sindicats AEP, FdE i SEPC aproven aquesta mesura. Tot i que el model actual de selectivitat presenta greus carències i no és un filtre adequat, l’eliminació repentina d’aquesta i l’establiment de notes de tall en funció de la nota del curs escolar suposaria una mesura encara més discriminatoria.
  • Universitat
    Finalment, a nivell universitari cal atendre a les necessitats d’avaluació des de cada facultat i disciplina concreta. Ens preocupa especialment la situació de les estudiants en pràctiques, les quals es troben amb l’aturada d’aquestes, depenent de la seva realització l’obtenció del títol universitari.

Per tot això, des del CJB demanem claredat a les administracions públiques i comptar amb la veu de les estudiants mitjançant els mecanismes de representació corresponents. A més, constatem com les polítiques de retallades als sector públic, especialment en educació i sanitat, estan fent aflorir les mancances en l’atenció a la situació que vivim.

Consulta els posicionaments públics dels sindciats

Contingut relacionat