Notícies

Crònica: La Fontana by Night més inclusiva, i més exitosa!

28 març 2020

El passat dissate 29 de febrer més de 180 joves van poder gaudir de la cinquena edició de Fontana By Night. Aquest esdeveniment on associacions juvenils organitzen activitats d’oci alternatiu per a totes les persones joves de Barcelona és ja un acte consolidat a l’Espai Jove La Fontana, però en aquesta ocasió hem volgut afegir la perspectiva anticapacitista perquè tothom pugui accedir a la cultura dispersa d’ara endavant.

jocs mes 3r pis

A la Sala d’Actes del 3r pis hi va haver més de 80 partides a diferents jocs de taula, la majoria d’ells adaptats a les diferents diversitats funcionals. En alguns casos es va adaptar el joc al complet (com el Zoop o el Black Stories) i en d’altres es van afegir petites modificacions i regles que permetien que les persones amb discapacitat visual (total o elevada), discapacitat auditiva i amb mobilitat reduïda, poguessin participar dels jocs. El Shikoku i un Carcassone gegant van completar la programació de la sala.

Al segon pis es van dur a terme 8 partides de rol com Pathfinder, Star Wars, Honey Heist o Dungeons & Dragons, entre d’altres. També s’hi va realitzar una partida de rol en viu anomenada “8 copas”. Moltes persones han descobert el rol gràcies a la Fontana By Night, i de ben segur que moltes d’elles tornaran a repetir!

Ludo SportA la primera planta, es va dur a terme un taller dirigit a professorat però obert a totes les persones interessades. El taller del Cavall de Troia, gira al voltant de la Gamificació i ho fa posant d’exemple diversos jocs de taula. També al primer pis s’hi va realitzar la xerrada de “Ghibli versus Disney/Pixar”, seguit d’un  karaoke que va mantenir a tothom animat durant més de 3 hores i que podia seguir-se i comentar-se en directe per aquelles persones que no van poder venir!

Finalment, a l’auditori, moltes persones es van posar a la pell d’un Jedi o d’un Sith en combats amb espases làser. A part de lluitar, es van ensenyar els passos i moviments més importants per esdevenir un mestre Jedi o un lord Sith.

Moltes gràcies per fer-ho possible: ALC Stronghold, El Dado Dorado, Grup SET Abeam, Associació EINA, LudoSport, Brigada SOS, Weiss Schwarz Bcn, AL Necronomicon’s, Sociedad Pathfinder Bcn, In Media ReVs, LudoUB, Joventuts d’Unitat Progressista (JUP), FESOCA, DEVIR i Games4Gamers!

Contingut relacionat