Notícies

Oci alternatiu i gratuït per un confinament més lúdic

7 maig 2020

El confinament ens obliga a frenar l’activitat presencial de moltes associacions i entitats juvenils, però des de l’Espai Univers Alternatiu del CJB pensem que sempre es poden adaptar activitats a la realitat actual per fer-la una mica més entretinguda.

La crisi de la covid-19 ha obligat a l’associacionisme a reinventar-se i posar en marxa alternatives creatives. Les entitats d’oci alternatiu no n’han estat excepció i també han hagut d’actualitzar-se per no parar la seva activitat i, alhora, continuar oferint una alternativa per dinamitzar la seva comunitat. Tot i això, han trobat moltes noves opcions mitjançant les infinites possibilitats d’internet. En aquest article fem un recull de les eines que utilitzen les associacions per seguir divertint-se des de casa, per si poden servir d’inspiració per a tot el moviment associatiu.

Més enllà de fer reunions i veure els amics, les aplicacions de videoconferència són una eina molt útil per jugar a rol. Només es necessita un bon màster que adapti la partida i les dinàmiques a la pantalla!

Un altra opció és seguir jugant als jocs de sempre, però des de casa. Hi ha dues maneres de fer-ho:

  • Print and play: Una opció és buscar el joc per a descarregar-lo i crear-lo tu mateix. Hi ha diverses editorials que han alliberat els dissenys d’alguns dels seus jocs per descarregar i jugar (per exemple, Tranjis).
  • Mode Online: Existeixen moltes plataformes online per a jugar a jocs de taula a distància. Inclús moltes editorials han tret la versió online dels seus jocs per a permetre jugar sense necessitat de tenir-los físicament (com és el cas de La Fallera Calavera).

Recull de les plataformes utilitzades per les entitats del CJB:

  • Gratuïtes: Vassal, Game Board Arena, colonist.io, varies pàgines web per jugar al mític Pictionary, tauler virtual de Dungeon 20 (per jugar a rol al joc de Dungeons&Dragons), etc.
  • De pagament, però que també inclouen jocs gratuïts: Steam, Tabletop Simulator, Epic Games, etc.
  • Finalment, altres entitats també estan utilitzant les xarxes socials per enviar reptes als seus associats.

D’aquesta manera es pot mantenir el contacte amb tots ells alhora que segueixen realitzant l’activitat durant el temps que dura el confinament.

Contingut relacionat