Notícies

Et vas perdre la #FuckingAGOman? Reviu-la al nostre web!

19 setembre 2020

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va celebrar el passat dissabte, 19 de setembre, la seva 55a Assemblea General Ordinària (AGO) en format on-line desprès d’haver necessitat endarrerir-la donades les circumstàncies sanitàries que, malauradament, ens han acompanyat aquest 2020.

Una trentena de joves, representants de diferents associacions i entitats juvenils de Barcelona, van poder ratificar un any més a les entitats que formaran el Secretariat, màxim òrgan de govern del Consell, així com els pressupostos, les línies de treball i les resolucions que van presentar tant el Secretariat com entitats membre.

El Secretariat resultant d’aquesta AGO està conformat per l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Acció Escolta (AEC), ALC Stronghold, il’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), Esplais Catalans (Esplac) i la JSC, totes elles entitats que ja formaven part del Secretariat previ i han renovat càrrec. A més, s’hi sumen a l’equip Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Confluència Jove i l’Associació Sin Vergüenza.

Es va aprofitar la presentació d’aquest nou Secretariat per assenyalar la necessitat de membres que es candidatin a la Comissió de Control Financer, l’organ supervisor dels pressupostos del Consell, que actualment ha cursat les baixes de la JNC i SinVer en passar aquestes al Secretariat i ser càrrecs incompatibles.

IMG_2574

Durant l’Assemblea General Ordinària d’aquest any s’han presentat un total de 3 resolucions, que es van aprovar en la seva totalitat sense gaire debat: resolució en suport al Poble Sahraui, resolució per l’evolució terminològica en relació a la discapacitat i resolució per modificar la possibilitat d’alliberament d’un membre del Secretariat. Aquesta última té la motivació de garantir l’equitat en l’accès als càrrecs polítics de responsabilitat en el Consell, ja que l’exigència de dedicació impedeix que s’hi impliquin persones que necessiten una font d’ingressos.

Tot i els inconvenients causats per la covid19, es valora positivament aquesta primera AGO on-line, que no només ha transcorregut sense entrebancs, sinó que fins i tot ha estat més lleugera i ràpida que les AGO presencials en comptar amb la incorporació de noves tecnologies pel procès de votacions anònimes.

 

Contingut relacionat