Notícies

Coneix els projectes i grups de treball per i per a joves del CJB

23 febrer 2021

Saps que són els Grups de treball del CJB? Són espais gestionats per joves associades a la ciutat de Barcelona i que desenvolupen projectes de diferents temàtiques, oberts a col·lectius i associacions de la ciutat, amb el suport material i tècnic del Consell.

Vols participar d’algún? En tenim de diferents temàtiques i es reuneixen periòdicament. A la newsletter del CJB podràs consultar l’ordre de dia i projectes en marxa de cada Grup de treball així com les instruccions per sumar-t’hi si et ve de gust!

Propers Grups de treball

 • Educatives: dimarts 23 de febrer, 18:30h
  Subvenció Extraordinària per garantir l’accés dels infants al lleure, treballar l’entrada del lleure als equipaments escolars, treballar la mesura de govern per garantir l’associacionisme educatiu i valorar l’estat del lleure amb la nova normativa.
  Aquest Espai de Treball és registringit a les federacions d’esplais i agrupmanets. Pots consultar dubtes i més informació amb educacio@cjb.cat
 • Univers Alternatiu: dilluns 1 de març, 19:30h
  Avaluació de l’acte Fontana By Night VII
  Plantejament d’activitats, si s’escau, amb motiu de Sant Jordi.
  Aquest Espai de Treball és registringit a les entitats participants, tot i que, per al segon punt de l’ODD estem oberts a la col·laboració d’altres entitats, correu previ a cultura@cjb.cat
 • LGBTI+: dimarts 2 de març, 19:30h
  Es parlarà del nou projecte de lluites juvenils al món, es presentarà el pla de treball per una ordenança municipal en matèria LGBTI i es treballarà en la programació de la propera Setmana de la Dissidència Afectivo-sexual a Barcelona.
  Aquest Espai de Treball és obert a qualsevol jove associada a la ciutat de Barcelona. Pots consultar com participar-hi amb dretscivils@cjb.cat
 • Territori Ciutat Vella: dijous 4 de març
  El contingut de la reunió serà identificar l’estat i les necessitats de les participants per vehicular-les a la Regidoria de Ciutat Vella.
  Aquest Espai de Treball és obert a entitats, col·lectius o plataformes autogestionades que siguin liderades per persones joves al Districte de Ciutat Vella, correu previ a educacio@cjb.cat
 • Feminismes: pendent de data
  Necessitem joves voluntàries per obrir un nou projecte sobre joventut i cures! Si t’interessa, no dubtis en sumar-te o demanar-nos més informació.
  Aquest Espai de Treball és obert a qualsevol jove associada a la ciutat de Barcelona. Pots consultar com participar-hi amb dretscivils@cjb.cat

Altres Grups de treball

 • Espai d’Estudiantils: obert a totes les entitats, assemblees de facultat, coordinadores d’estudiants que treballen per una educació formal pública i de qualitat, garant de la igualtat d’oportunitats i l’ascensió social.
 • Espai Polítiques: per aquelles entitats i col·lectius que són joventuts de partits polítics o que tenen incidència i treballen en l’àmbit de la política municipal de Barcelona.
 • Projectes de Salut: Consta de quatre àmbits: salut emocional, addiccions i noves tecnologies, salut sexual i reproductiva i gestió dels plaers (alcohol i altres drogues).
 • Projectes d’Habitatge: oberts a totes aquelles persones joves que procedeixen d’entitats, col·lectius o plataformes que entre les seves preocupacions s’hi troben la impossibilitat d’accedir a un habitatge digne.
 • Projectes d’Ocupació Juvenil de Qualitat: oberts per tractar temes relacionats amb la precarietat laboral juvenil i els drets laboral.
 • Projectes d’Emergència Climàtica: dirigits a aquelles entitats, plataformes i col·lectius juvenils que vetllen pel respecte al medi ambient, fomenten el consum responsable, la mobilitat sostenible i aposten per la pacificació viària i pel disseny d’una ciutat més humana i sostenible.
 • Projecte Visc, Convisc, Participo!: lloc de trobada entre totes les persones que dinamitzen el projecte Visc, Convisc, Participo! Aquest projecte pretén treballar i fomentar la participació juvenil des dels Instituts, oferint dinàmiques i recursos per a que els i les joves puguin participar activament en l’àmbit estudiantil o en el seu territori.
 • Projecte Lali Jove: creat per a gestionar i coordinar la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, celebrada en el marc de les Festes de Santa Eulàlia.

Contingut relacionat