Notícies

2a edició del Festival #BCNZoom

27 març 2015

Notícia extreta de la web del Festival BCNZoom

logo-bcnzoom-web-xarxesJa és aquí! Arriba la primera edició del Festival BcnZoom, un festival de curtmetratge social per a joves que neix amb la intenció de promoure la creació artística en l’àmbit audiovisual, del jovent vinculat a entitats socials i educatives.

El nou Festival BcnZoom, neix de la unió del festival d’audiovisuals de Casal dels Infants i el Barnazoom, el festival de curtmetratge del Consell de la Joventut de Barcelona. Enguany, el Festival està organitzat conjuntament pel Consell de la Joventut de Barcelona i pel Casal dels Infants. L’objectiu és donar suport a les iniciatives i activitats que milloren les competències i la participació del jovent i fomentar que, a través de la realització dels seus curtmetratges, reflexionin sobre la seva realitat i sensibilitzin el seu entorn.

El Festival BcnZoom està vinculat al Festival TanjaZoom, un festival de curtmetratge social que es celebra cada any a la ciutat de Tànger que busca posar en valor la tasca educativa, social i cultural que realitzen associacions juvenils del barri de Beni Makada.

Com participar del concurs?

Al concurs es poden inscriure totes les entitats i grups de joves de caràcter social o educatius que participin del CJB i del Casal dels Infants. La inscripció als premis és gratuïta i es demanarà que els curtmetratges estiguin inscrits a nom de l’entitat.

El Festival BcnZoom consta de dues categories, en funció de l’edat dels autors i autores:

  • Categoria de 12 a 16 anys (adolescents)
  • Categoria de 17 a 21 anys (joves)

A l’hora de fer la inscripció els participants hauran de seleccionar a quina de les dues categories es presenta. Cal remarcar que les entitats podran presentar un màxim d’un audiovisual per categoria. Aquelles entitats que tinguin més d’una seu podran presentar-se per separat especificant el nom de l’entitat

Els guanyadors del concurs seran escollits per un jurat conformat per professionals de l’àmbit audiovisual, del món educatiu, i del món de l’associacionisme juvenil que serà nomenat per l’organització del Festival. Es donaran un total de quatre premis diferents: per una banda, el premi a millor curtmetratge per la categoria d’adolescents i el premi que atorga el public que votarà el millor curtmetratge que podran participar gratuïtament a una activitat lúdica i, per l’altre banda, el premi al millor curtmetratge per la categoria de joves i un premi final que entrega el Consell de la Joventut de Barcelona, que podran viatjar a Tànger a participar al Festival TanjaZoom

Informació important

  1. Consulta les bases i inscripcions a: http://www.bcnzoom.wordpress.com
  2. Termini inscripcions: 31 de març
  3. Data d’entrega del curt: 22 de maig

Contingut relacionat