Notícies

48a AGO: El Consell de la Joventut de Barcelona reclama transversalitat i centralitat de les polítiques de Joventut de l’Ajuntament

11 març 2013

48 AGO CJB 2013Albert Claret, d’Acció Jove és escollit nou president del Consell de la Joventut de Barcelona en substitució de Pau Gonzàlez, del Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó.

Les entitats que formen el consell de la joventut han reclamat per unanimitat a l’Ajuntament de Barcelona una aplicació central i transversal de les polítiques de joventut. 

El Consell de la Joventut de Barcelona ha celebrat aquest dissabte passat la 48a assemblea general a l’Espai Jove La Fontana. Albert Claret, d’Acció Jove, presidirà a partir d’ara el CJB, pren el relleu de Pau Gonzàlez, del Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó, que durant els darrers dos anys ha estat el president del CJB.

El nou secretariat està format per representants d’Acció Jove (Presidència), Esplais Catalans (Vicepresidència), les JERC, la JSCDona (Joves Nacionalistes per la Igualtat) i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. A més de renovar els òrgans de direcció, l’assemblea general, que va comptar amb la participació d’una trentena d’entitats va servir per valorar positivament l’acció duta a terme pel Consell durant el 2012 i acordar les línies generals de treball per al 2013.

L’assemblea del CJB va aprovar una resolució “per unes polítiques de joventut veritablement centrals i transversals”, on es fa palès “una gran manca de visió transversal en les polítiques de joventut actuals de Barcelona”. Amb aquesta resolució, el CJB reclama l’Ajuntament que reforci el paper i el pressupost de la Regidoria d’Adolescència i Joventut. El CJB vol que la regidoria de Raimond Blasi depengui directament de l’alcaldia, en lloc de formar part de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports com ara.

Per últim també es van aprovar: una resolució de suport al dret de decidir del poble de Catalunya i la recent declaració de sobirania del Parlament, una contra la corrupció i per la regeneració democràtica, i l’altra a favor del dret al propi cos i d’una salut sexual i reproductiva emancipadora i responsable.

 

Contingut relacionat