Notícies

50 anys d’Stonewall, seguim la revolta

28 juny 2019

’50 anys d’Stonewall, seguim la revolta’ és el lema que la Federació Comissió Unitària 28 de juny ha triat enguany pel dia per l’alliberament LGBTI. La Comissió Unitària, en la qual participa el CJB, durà a terme diversos actes al llarg del cap de setmana per rememorar la diada històrica i reivindicar i defensar activament els drets LGBTI+.

Així doncs, el divendres 28 de juny a les 18.30h se celebrarà l’acte central i una taula rodona al Centre LGBTI (C/ Compte Borrell, 22) i el dissabte 29 de juny a les 18.30h la Comissió convoca a una manifestació que començarà a Plaça Universitat.

La convocatòria de la Comissió Unitària, juntament amb altres actes d’altres col·lectius LGBTI+ de la ciutat, té per objectiu recuperar el caràcter reivindicatiu i polític de la defensa dels drets del moviment LGBTI+ i allunyar-se del ‘Pride Barcelona’ per la connivència amb grans empreses i el seu caràcter comercial.

D’aquesta manera, es vol recuperar l’esperit dels fets d’Stonewall el 28 de juny de 1969, quan la policia de Nova York va irrompre al bar d’Stonewall Inn, freqüentat pel col·lectiu LGBTI+ i altres col·lectius marginats, amb la intenció de tancar el local i d’arrestar la clientela.

La policia va exercir una actuació brutal que va fer que la indignació esclatés entre el col·lectiu LGBTI+, que va sortir a reivindicar-se al carrer en una protesta que va durar diversos dies i va marcar un abans i un després en el moviment LGBTI+.

Contingut relacionat