Notícies

Boca Ràdio, l’Associació d’Estudiants de la Salut (AECS), Servei Civil Internacional (SCI) i Catalunya Plural reben els Premis Barcelona Ciutat Jove del CJB

19 desembre 2013

IMG_0152El Consell de la Joventut de Barcelona atorga els Premis Barcelona Ciutat Jove (Premis BCJ) a Boca Ràdio, l’Associació d’Estudiants de la Salut (AECS), el Servei Civil Internacional (SCI) i al Diari CatalunyaPlural.cat del Diario.es. S’ha atorgat també la “Totxana de Comunicació” al Govern de la Generalitat Valenciana pel Tancament de la Radio Televisió Valenciana (RTVV).

Els Premis BCJ tenen l’objectiu de reconèixer i difondre aquells projectes que hagin estat duts a terme o iniciats per entitats sense ànim de lucre de qualsevol tipologia al llarg del 2013 que s’han presentat enguany a concurs en les categories de Salut, Participació i Cooperació Internacional així com també premiar un mitjà de comunicació que hagi contribuït a sensibilitzar i visibilitzar la realitat dels i les joves.

Premi BCJ de Salut: Amb una dotació econòmica de 1.000€, se l’endu l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), per un projecte anomenat “SIDA: Formar, Prevenir, Cooperar”, amb el qual han volgut promoure l’educació sexual entre els i les joves i tractar malalties tan prevalents en aquest col·lectiu com ho és la SIDA

Premi BCJ de Participació: Amb una dotació econòmica de 1.000€, se l’endu l’Associació Juvenil d’Amics de la Ràdio d’Horta-Guinardó (Boca Ràdio), per un projecte anomenat “Programa Boca Orella”, amb e qual han volgut promoure un programa de referència per al teixit associatiu de la ciutat que fa d’altaveu dels projectes de les associacions juvenils de Barcelona.

Premi BCJ de Cooperació: Amb una dotació econòmica de 1.600€, se l’endu el Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI), per un projecte anomenat “Camps de voluntariat: Construïnt pau i justícia social”, amb el que han volgut promoure i fomentar la cultura de la pau i la justícia global entres i les joves, i s’aposta pel voluntariat com a mecanisme per a la transformació social.

Premi BCJ de Comunicació: Premi de reconeixement a la tasca informativa objectiva realitzada pel Diari CatalunyaPlural.cat de ElDiario.es per visibilitzar i sensibilitzar sobre la situació límit d’atur i exili forcós que viuen els i les joves de la ciutat i el país .

Durant l’acte també s’ha entregat un Premi “Totxana” de Comunicació, que es lliura cada any a algun mitjà de comunicació, organització o institució que hagi realitzat alguna pràctica negativa i contraproduent contra l’associacionisme i la societat. Aquest any és per al Govern de la Generalitat Valenciana, pel tancament de Radio Televisió Valenciana (RTVV). Durant l’entrega s’ha fet la lectura d’un manifest que ha fet arribar el Consell de la Joventut de la Ciutat de València, amb el qual s’està agermanat, en contra d’aquest tancament.

GALERIA FOTOGRÀFICA: 

[flickr_set id="72157638830685303"]

Contingut relacionat