Notícies

Comunicat del CJB per matisar algunes informacions que s’han publicat sobre la seva activitat

5 juliol 2017

Logo CJB fons blanc 300x300 jpgHan aparegut diverses informacions als mitjans en què és relaciona el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) amb la defensa del moviment okupa. El CJB vol aclarir que com a plataforma que representa a més de 80 entitats i federacions de la ciutat, no té un posicionament explícit sobre l’“okupació” pel fet que no existeix un consens pactat entre les entitats membres del CJB.  

Davant la manca consens social ampli en un tema com aquest, el CJB té la responsabilitat de generar espais de debat en què es pugui reflexionar sobre drets tant bàsics com l’accés a l’habitatge, una problemàtica que afecta especialment a l’emancipació de les persones joves. Per aquest motiu en el programa d’Emancipació del CJB es contempla el desenvolupament d’un cicle de xerrades, que no s’ha dut a terme i que hauria de servir per abordar les alternatives d’accés a l’habitatge, com ara la cessió d’ús, la masoveria urbana o la reflexió entorn a l’opció d’ocupar espais, garantint la veu de totes les opinions. Aquestes alternatives es troben a l’agenda política del país, són una realitat i cal afrontar-la.

El programa d’Emancipació del CJB pel 2017 inclou moltes altres accions relacionades amb l’educació i el món laboral que juntament amb l’habitatge formen els tres eixos bàsics de l’emancipació de les persones. Entre aquestes accions destaquen la campanya “No claudiquis!” de suport a l’emancipació de les persones joves, la Campanya Tornem a Barcelona, sobre el retorn a Barcelona de les persones joves amb garanties; el seguiment de la Formació Professional Dual; el reconeixement de l’aprenentatge associatiu al món laboral, on s’aborda el reconeixement de les competències adquirides en l’associacionisme de cara a la cerca de feina; el pacte intergeneracional; la campanya “Jove hi tens dret!” sobre drets laborals; els mites de l’autoocupació;  així com la participació en el seguiment i desplegament del Pla de Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020.

Un dels objectius del CJB és generar discurs crític amb la realitat per empoderar la joventut. Per aquest motiu al llarg de l’any es duen a terme debats sobre temàtiques molt diverses. El CJB ha organitzat debats oberts sobre temes controvertits i sempre s’ha treballat per donar veu a totes les visions i punts de vista per poder enriquir aquest discurs.

Finalment, el CJB anima a tothom a conèixer i participar dels diferents projectes que es desenvolupen amb la finalitat de contribuïr a una joventut empoderada per ser motor de canvi i transformació social.

Contingut relacionat