Notícies

Comunicat pel compliment dels requeriments d’accessibilitat de la LGD

4 desembre 2017

hands-565603_960_720La Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i la seva Inclusió Social (LGD) reconeix les persones amb discapacitat com a titulars d’un conjunt de drets iguals als de qualsevol altra persona. La LGD estableix que les administracions són els garants d’aquests drets i considera la seva vulneració com una discriminació. En aquest sentit, avui, dia 4 de desembre del 2017, és el termini establert per la LGD per a l’adaptació dels bens, entorns, serveis i processos de forma que compleixin unes condicions d’accessibilitat universal establertes per les diferents normatives. El no compliment d’aquestes condicions, a més a més, passa a considerar-se una infracció.

Des del CJB valorem molt positivament l’objectiu del 4 de desembre com a termini per tal que l’accessibilitat universal sigui una realitat i, sobretot, que les mancances en l’accessibilitat siguin considerades una vulneració dels drets. Desitgem que les eines que ofereix la LGD ajudin per tal que l’accessibilitat sigui molt més prioritària en el disseny dels bens, entorns, serveis i processos. Tanmateix, manifestem que la implicació de les institucions serà necessària per a l’aplicació de la LGD i expressem els nostres dubtes sobre si les administracions han vetllat per tal que el compliment de la LGD i les normatives d’accessibilitat siguin efectives des d’avui mateix.

Per això, demanem determinació a les diferents administracions per tal que compleixin i ajudin a complir la LGD i les normatives relatives a l’accessibilitat i, quan calgui, que afrontin les vulneracions dels drets i les discriminacions amb les eines que siguin escaients. En aquest sentit, el CJB, així com el moviment associatiu juvenil de la diversitat funcional, assumim les noves regles que avui s’apliquen i ens comprometem a ser vigilants de les condicions d’accessibilitat universal a la ciutat de Barcelona. Volem avançar sense vacil·lacions cap a una societat accessible i inclusiva, sense desigualtats ni discriminacions.

Barcelona, 4 de desembre del 2017

Descarrega el comunicat en PDF

 

Contingut relacionat