Notícies

Comunicat sobre la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran

18 juliol 2019

logo cjbComunicat sobre la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran

El passat 10 de juliol, un cop constituït el nou govern de la ciutat de Barcelona, es va fer públic el cartipàs municipal: la proposta de regidories per aquest nou govern de la ciutat, entre les quals es troba la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran. Si bé des del Consell de la Joventut de Barcelona celebrem el retorn de la paraula Joventut a la nomenclatura d’una de les regidories, lamentem profundament que no hagi esdevingut una regidoria pròpia, tal i com sempre hem defensat i com se’ns va traslladar durant les reunions que els grups municipals ens van concedir abans de les eleccions.

La realitat, pluralitat i transversalitat de l’associacionisme juvenil de la ciutat exigeix una Regidoria de Joventut pròpia i exclusiva de la matèria, amb entitat suficient per afrontar el repte de dotar les polítiques juvenils de la importància que mereixen i que no han tingut els últims anys. Unes polítiques específiques i transversals, de les persones joves i per a les persones joves. Malgrat això, confiem que, tot i la situació actual, el canvi de Comissionat a Regidoria compartida sigui l’inici d’una etapa nova en què les polítiques de joventut prenguin força i durant la qual puguem treballar colze a colze.

De nou, volem posar èmfasi en la importància que les polítiques de joventut esdevinguin una prioritat del govern per tal d’afrontar el gran ventall de problemàtiques i de necessitats que tenim les persones joves: la precarietat laboral; una taxa d’atur especialment elevada entre les persones menors de 25 anys; dificultats per accedir a l’educació i a l’habitatge; la manca de recursos i d’espais per a les entitats que treballen amb joves o el suïcidi juvenil; entre moltes altres que esperem treballar al llarg d’aquest mandat.

Finalment, volem mostrar el nostre agraïment al Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació, Infància i Joventut, per tota la feina feta i el diàleg constant i fluid que ha mantingut amb el CJB. També volem aprofitar per donar la benvinguda a Marga Marí-Klose, nova Regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran.

Des del CJB continuarem, com sempre hem fet, defensant els interessos de la joventut barcelonina i representant a la joventut associada, fent un seguiment exhaustiu de les polítiques de joventut i tots els temes que afecten al jovent de la ciutat i mantenint una interlocució constant amb la Regidoria i amb tots aquells agents que siguin necessaris.

 

Contingut relacionat