Notícies

Concentració contra els Feminicidis amb la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere

12 gener 2022

Dilluns 20 de desembre vam organitzar amb la Plataforma Unitària Contra la Violència de Gènere la última concentració de rebuig als feminicidis de l’any a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

A les 18:00h ens va acompanyar el col·lectiu Pirulís ens acompanyarà el col·lectiu Pirulís, una plataforma d’artistes que reivindica l’ús lliure de les columnes publicitàries com a espais d’expressió artística i manifestació. Així, vam crear plegades cartells de denúncia contra les violències masclistes.

A les 19:00h, durant la concentració vam rendir homenatge a les 7 dones assassinades a l’Estat Espanyol a mans de les seves ex-parelles aquest mes de desembre així com recordarem a totes les assassinades aquest any 2021.

L’Anna Winkelmann, membre del secretariat del CJB referent de l’àmbit de feminismes, va llegir un manifest en què denunciàvem els feminicidis com a punta de l’iceberg de les violències sexuals així com la complicitat de les institucions i els poders públics.

Necessitem trobar respostes col.lectives a les violències masclistes que continuen assassinant-nos: sororitat, autodefensa feminista, teixir aliances i apoderar-nos com a joves.         

Fes un cop d’ull al vídeoresum de la jornada:            

Contingut relacionat