Notícies

Concentració contra les directrius de la reproducció assistida

22 juliol 2013

2013-07-22 10_43_54-Concentració contra les directrius de la reproducció assistidaL’ Associació Universitària Sin Vergüenza i Te N’aDones convoquen una concentració aquest proper dimarts 23 de juliol en motiu de les noves restriccions que promou sanitat en el tema de la reproducció assistida.

La proposta que ha enviat el departament d’Ana Mato a les comunitats autònomes reserva els tractaments de reproducció assistida a “parelles integrades per un home i una dona”.

La normativa actual estableix que la sanitat pública només financia aquesta prestació quan existeix un diagnòstic d’infertilitat. Algunes comunitats cobrien a dones solteres o aparellades amb altres dones sota el presupòsit que no podien engendrar. Amb aquesta nova proposta del Ministeri de Sanitat, les comunitats que vulguin seguir oferint aquestes prestacions, només podran fer-ho si demostren que tenen pressupost suficient.

A Catalunya, l’Administració ja s’aferrava textualment a la necessitat d’un diagnòstic d’esterilitat; és per això que convoquen aquesta concentració pacífica dimarts 23 a les 19:30h davant de l’edifici de la Generalitat de Catalunya (plaça Sant Jaume).

Manifest: Dos anys de silenci, de complicitat, davant una privació desorientada i delictiva

Avui, 23 de juliol del 2013, ens hem reunit a la Plaça Sant Jaume de Barcelona pacíficament per mostrar el nostre rebuig a la proposta del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad que deixa fora de la cartera de serveis del Sistema Nacional de la Salud, l’accés als tractaments de reproducció assistida de parelles de dones i dones solteres. Aquesta proposta respon a unes directrius d’un govern que retalla els nostres drets, nega la capacitat de decisió de les dones sobre les nostres vides i els nostres cossos, així com l’existència de famílies diferents al model conservador de família. I cal que l’aprovació de la llei contra la LGTBfòbia sigui lliure d’aquesta imposició. Segueix llegint

Entitats i organitzacions adherides: 

Associació Universitària Sin Vergüenza, Te N’aDones?, LesCat (Lesbianes a Catalunya), Joves d’Esquerra Verda, Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), Plataforma d’entitats LGTB de Catalunya, Comissió Unitària 28 de Juny, Coordinadora LGTB de Catalunya (Gais positius, ACGIL, ACATHI, Pandora, Diversitat i Discapacitat, GAG), FAGC, Casal Lambda, Famílies FLG, Plataforma Dret al propi cos, Brot Bord, ATC, Col·lectiu Gai de Barcelona, Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Gatamaula Feminista, Feministes Indignades, Fundación Reflejos de Venezuela, Grup LGTB UGT, Ca la Dona, FEMAC, Dones amb Iniciativa, Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), Grup Elles, Associació IQ i Precarias Empoderadas.

Contingut relacionat