Notícies

Crònica dels Premis Barnajove 2017!

19 desembre 2017

IMG_1466El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar, el passat divendres 15 de desembre a l’Espai Jove La Fontana l’entrega dels Premis BarnaJove 2017, els premis de l’associacionisme juvenil de la ciutat.

A partir de les nou del vespre i just després de la Trobada d’entitats del CJB, es va iniciar l’entrega dels Premis BarnaJove 2017. Durant l’acte es va recordar els tres projectes que van guanyar l’edició anteriors: Que no cúmbia el pánico, del Casal de joves La Traca; Ravalució del Servei Civil Internacional ; i el projecte Obrim Portes, de l’Assemblea per la Diversitat. A més, la Gala Pin, regidora de Participació i Districtes, va dedicar unes paraules a totes les persones assistents ressaltant la importància de que les persones joves realitzin accions comunitàries a través de la seva participació en el teixit associatiu de la ciutat, amb l’objectiu de transformar i millorar el món que els envolta.IMG_1487

Enguany, el primer premi ha anat a parar al projecte Koop de mà, de l’entitat EduKoop. Un projecte de participació i treball en xarxa entre escoles, instituts i associacionisme educatiu, que focalitza la seva acció en joves en risc d’exclusió social a través del treball comunitari.

El segon premi d’aquest any ha sigut pel projecte Punt Raval, de l’entitat Base-A. Una iniciativa que busca solucionar reals a problemes socials que afecten als veïns i veïnes del barri del Raval a través de la transformació urbana i la participació col·lectiva.

Per acabar, el tercer premi el va guanyar l’entitat CoopLocal-Enginyeria sense fronteres amb el projecte Fem xarxa. Un projecte participatiu que cerca posar en contacte a diferents professionals per tal de crear i portar a terme projectes concrets que incideixin i millorin l’àmbit local.

IMG_1488A més dels premis als tres projectes, també es van repartir el Premi Comunicació i el Premi Totxana. El primer d’ells es va atorga al Diari Jornada, un mitja de comunicació generalista i independent que assumeix el compromís d’exercir un periodisme rigorós, sense estar condicionat per interessos lucratius, amb una mirada lliure d’estereotips patriarcals i amb les ulleres feministes posades.

Per altra banda, el Premi Totxana va ser pel senyor Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquest senyor ens va regalar, el passat mes de juliol a través d’una entrevista al diari 20 minutos, perles com que els joves no s’esforcen suficient per formar-se i que per culpa d’això manquen treballadors qualificats o que els salaris no han de pujar per tothom per igual, sinó per aquelles persones que siguin més productives. A més, també va dir que per a treballar s’havia de saber fer alguna cosa, no com a l’època agrícola on s’anava a treballar al camp i ja està o en l’època de la construcció, on només s’havia de col·locar una totxana al costat de l’altra.IMG_1491 (1)

Després de l’entrega de premis es va oferir un pica-pica per totes les persones assistents, entitats juvenils, representants polítics i professionals de la joventut, i una actuació musical a càrrec del Nico Pepi i l’André Coelho.

Contingut relacionat