Notícies

Demanem a les institucions catalanes que defensin la immersió lingüística

5 setembre 2011

somescola-1Comunicat conjunt de CNJC i CJB, que animen les associacions juvenils del país a adherir-se a www.somescola.cat.

Davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) respecte l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola, des del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) creiem que els estaments polítics i la societat civil no ens podem quedar de braços creuats davant d’un atac d’aquestes característiques a la cohesió social i a la llengua del nostre país.

Considerem que l’òrgan judicial no actua en benefici del conjunt de la societat catalana quan dicta sentència contra un model absolutament consensuat pels diferents agents que actuen i legislen a l’entorn del camp educatiu a Catalunya i que ha donat resultats positius, tant pel que fa al desenvolupament social del català i la seva pervivència i futur, com al nivell d’aprenentatge del castellà per part de l’alumnat. El TSJC perd tota la legitimitat que se li ha d’exigir quan, com és en aquest cas, emet sentències que ataquen de ple el nostre funcionament democràtic i permeten que voluntats minoritàries i visions parcials acabin tenint molt més pes que models consensuats i que han resultat exitosos.

Per tot plegat, demanem a les institucions catalanes que facin el seu paper i defensin amb totes les eines possibles els consensos polítics i socials que han desenvolupat el model d’immersió lingüística actual. El nostre paper com a societat civil és ésser pedagògics sobre la necessitat que aquest model es continuï aplicant i estar al costat de les institucions catalanes en la seva voluntat de mantenir-lo. I de ben segur que així serà.

En tant que entitats promotores de la Plataforma Somescola.cat, que agrupa diferents entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió linguïstica, des del CJB i el CNJC animem a totes les entitats juvenils del país a adherir-se al manifest de la Plataforma (www.somescola.cat) i a participar de les diferents iniciatives que es desenvolupin per tal de defensar el català com a llengua vehicular a l’escola.

Descarrega el posicionament en PDF: Demanem a les institucions catalanes que defensin la immersió lingüística

Contingut relacionat