Notícies

Descobreix els projectes guanyadors dels #BarnaJove 2020!

11 desembre 2020

Des del  CJB hem volgut premiar aquells projectes que hagin estat duts a terme o iniciats per entitats i associacions juvenils sense ànim de lucre de qualsevol tipologia al llarg del 2020 a la ciutat de Barcelona. A més, en aquesta ocasió, hem premiat també projectes que hagin tingut especial rellevància en el marc de la covid19, i per això, donem més premis que mai!

Vols descobrir els premis guanyadors? Para atenció al vídeo:

Guanyadors

Els projectes guanyadors de 2020 han estat, desprès del consens entre els membres del jurat i el Secretariat del CJB:

 • 650€ per a Orgull Ràdio
  El projecte Orgull Ràdio de l’Associaicó Jove Orgull Media és És un projecte únic a la ciutat, dels pocs que existeixen d’aquest tipus a tot l’Estat i l’únic, de fet, exclusivament en català. Enfoc original a una temàtica rellevant a nivell social, superant clixés i problemàtiques i abordant-ho integralment.
 • 600€ per a Dissenyant la mobilitat del futur
  Les Young IT Girls plantegen un projecte que treballa els feminismes des d’una perspectiva molt concreta i productiva, que pot suposar canvis reals i que arrelin. El seu plantejament vivencial no podria ser més encertat. D’altra banda, també ho combina amb una visió de futur, mediambiental i de desenvolupament social. Projecte liderat íntegrament per dones.
 • 300€ per a Fes el pas: Campanya Consell Escolar
  L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) proposa suplir mancances causades per la covid-19 en l’àmbit de la participació estudiantil. Adaptar-se a la pandèmia per no deixar soles les conselleres escolars és un molt bon objectiu, com ho és crear una xarxa de persones que treballen a cada IES.
 • 650€ – Categoria COVID per a Projecte Dièresi
  L’Associació Clauers proposa un projecte que pot tenir un impacte social immens, replicable i continuat. La visió de la solidaritat entesa com que tothom pot rebre acompanyament però també donar-lo és clau en l’aproximació horitzontal i no “caritativa”. Fan un acompanyament molt personalitzat en un moment molt delicat de la vida de les persones amb perspectiva social, objectius, indicadors i avaluació molt ben plantejats.
 • 300€ – Categoria COVID per a Siroco TV
  Sàhara Dempeus, associació jove pels drets del poble saharaui, tracta una qüestió candent i fomenta la connexió entre el poble català i el sahrauí. L’abordatge innovador per tal de sensibilitzar sobre un conflicte tan llarg, cruent i enquistat és un dels punts forts del projecte. El fet d’emetre en streaming per youtube però que les entrevistes quedin penjades també permet que l’activitat perduri, molt més enllà del moment concret de l’acte en si mateix.

La dotació econòmica mínima de cada premiat ha estat de 300€ i la dotació màxima prevista, de 1.000. Les dotacions finals han estat atorgades a partir dels criteris d’avaluació (consultar les bases) i del pressupost dels projectes guanyadors.

Dotació en serveis i recursos del CRAJ i l’Espai Jove La Fontana

Els projectes guanyadors d’un val de 50 euros per gastar en serveis oferits pel CRAJ (lloguer d’equips de so, màquines de xapes, carpes, etc.) i l’Espai Jove la Fontana (lloguer de sales) són:

 • ArtemiSound: Organització d’esdeveniments culturals en clau feminista
 • Debats pel Demà: Topologies de l’Estat
 • Esplai la Lluna: Feminisme, de l’esplai al barri

El jurat

Aquest 2020 el jurat dels Premis #BarnaJove ha estat conformat per:

 • Sebastià Portell: és escriptor, dramaturg i secretari de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. TW/IG: @sebastiaportell
 • Ton Mansilla: és advocat especialista en protecció internacional, estrangeria, dret penal i drets humans. Treballa a l’entitat Accem, on porta casos d’asil, i també a l’Observatori Contra l’Homofòbia, on presta assessorament jurídic a víctimes de violència i/o discriminació per LGTBIfòbia. TW: @TonMansilla
 • Pau González: és Assessor de Participació a l’Ajuntament de Barcelona, Diable d’Horta i “esplaiero jubilat”. Va presidir el Consell de la Joventut de Barcelona al 2010. TW: @paugv87

Ens veiem l’any vinent amb més i encara millor associacionisme!

Contingut relacionat