Notícies

El 18 de març denunciem juntes els feminicidis

5 març 2019

El Consell de Joventut de Barcelona organitza el pròxim 18 de març a les 20h una concentració contra els feminicidis juntament amb la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. L’acte comptarà amb una lectura de les dones assassinades en aquest 2019, la lectura d’un manifest i una performance artística.

Així doncs, amb l’objectiu de mostrar el rebuig total als assassinats masclistes, la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere coorganitza amb altres entitats i organitzacions una concentració de protesta cada tercer dilluns de mes.

S’anomenen feminicidis als assassinats a dones pel sol fet de ser dones i es consideren una de les formes més brutals en què s’expressa la violència masclista. Durant el 2018, el portal feminicidio.net va registrar gairebé un centenar d’assassinats i, enguany, s’han comptabilitzat, fins al moment, 15 casos confirmats d’assassinat per motiu de violències masclistes, unes dades que demostren que les violències masclistes segueixen sent una causa de mort real i molt important.

Contra els assassinats sistemàtics de dones pel sol fet de ser dones, el pròxim 18 de març tornem a sortir als carrers. Ni una menys.

18Mm

Contingut relacionat