Notícies

El CJB comparteix l’anàlisi, les dades i les conclusions de l’Informe sobre la Situació Laboral del Jovent a Barcelona del CESB

22 octubre 2013

2013-10-22 11_21_56-Atur jovent bcn webDes del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), com a membre del Grup de Treball del Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) compartim l’anàlisi, les dades i les conclusions que aporta l’Informe sobre la situació laboral del jovent a Barcelona.

Des del CJB, tenint en compte les dades, resultat i conclusions que recull aquest informe volem manifestar, com ja ho hem fet d’altres vegades en el marc de la Campanya No Claudiquis, la nostra preocupació per l’atur juvenil com a fet estructural i la porta d’entrada que això suposa, a la precarització de les condicions de treball.

Com a Consell de la Joventut de Barcelona volem reiterar la proposta d’impulsar reformes de fons que protegeixin les figures de la contractació laboral i evitin la temporalitat i la infraremuneració en qualsevol col•lectiu, però especialment entre els i les joves.

Cal posar de relleu que des de les administracions s’ha de treballar i actuar urgentment per fer front l’exili juvenil com a sortida forçosa i de descapitalització del país, fet que pel President del CJB, suposa un càstig totalment injust per a tota una generació.

Per acabar, des del CJB demanem l’aplicació real d’una Garantia Juvenil de qualitat que defugi dels minijobs, remarcant que Barcelona està en disposició per aplicar una mesura com aquesta per la seva capacitat d’inversió i de voluntats.

 Documents:

NP [PDF]: El CJB comparteix l’anàlisi, les dades i les conclusions de l’Informe sobre la Situació Laboral del Jovent a Barcelona del CESB

Recull de Premsa: Presentació Informe CESB

Contingut relacionat