Notícies

El CJB condemna els empresonaments dels consellers i conselleres del govern de Catalunya

2 novembre 2017

Logo CJB fons blanc 300x300 jpgDes del Consell de la Joventut de Barcelona rebutgem l’ordre de presó incondicional sense fiança als consellers i conselleres que formen el govern de Catalunya, un govern escollit democràticament el passat 27 de setembre del 2015 pel poble català. La resolució s’ha fet pública avui, 2 de novembre, i respon als delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

Aquestes detencions tornen a posar de manifest la manca de separació de poders de l’estat espanyol qui utilitza la justícia de manera arbitrària per reprimir i empresonar a aquelles persones que tenen idees polítiques diferents a les seves. L’aplicació de l’article 155 materialitzat, entre d’altres, amb aquests empresonaments no fan més que augmentar l’escalada repressiva contra el poble de Catalunya i obstaculitzar la resolució pacífica del conflicte polític que vivim.

També volem condemnar la passivitat de la comunitat internacional, especialment de la Unió Europea, davant els atacs constants a la llibertat d’expressió i a la democràcia que ha patit i pateix el poble de Catalunya en els darrers dies: la violència de l’1 d’octubre, els empresonaments de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana o els empresonaments d’avui a tot un govern legítim, entre d’altres.

Davant d’aquesta repressió autoritària constant per part de l’estat espanyol, el jovent no podem restar impassius, per aquest motiu, animem a tothom a sortir al carrer, com ho hem fet fins ara, per defensar la llibertat d’expressió i de pensament, la democràcia i la dignitat de tot un poble.

Contingut relacionat