Notícies

El CJB demana el compliment del Pla d’Equipaments Juvenils i la conversió de Transformadors en el futur Espai Jove de l’Eixample

11 juliol 2013

2013-07-11 12_03_20-El nou equipament de Transformadors es podria construir el 2014 - BTVNOTÍCIESDes del CJB rebem amb preocupació les paraules del regidor Gerard Ardanuy, que proposa enderrocar Transformadors per construïr un equipament intergeneracional.

Exigim que Transformadors es recuperi com a futur Espai Jove de l’Eixample, en compliment del Pla d’Equipaments Juvenils de Barcelona aprovat l’any 2008.

Descarrega’t el posicionament

El passat mes d’abril es va donar a conèixer per boca del líder del Partit Popular a Barcelona, el Sr. Alberto Fernández Díaz, que el seu grup municipal havia arribat a un acord amb el Govern de la ciutat per tal de desbloquejar 12,14 milions d’euros d’inversions municipals al Districte de l’Eixample. D’entre aquests, s’hi inclouen 4,4 milions que serviran per recuperar l’equipament de Transformadors, al número 60 del carrer Ausiàs Marc.

L’edifici va ser fins l’any 2008 la seu del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i del Casal d’Associacions Juvenils. En aquell moment, l’Ajuntament va alertar de problemes estructurals a l’immoble, fet que va obligar a traslladar les activitats a un altre indret i deixar l’equipament de Transformadors en desús, a l’espera de trobar els recursos necessaris per tal de reobrir-lo. Un temps després, a finals de 2011 s’ordenava el tancament definitiu del fins llavors actiu Espai Jove de l’Eixample ─conegut com la Casa Groga─, deixant el districte amb més població juvenil sense cap equipament per a joves.

Recentment, hem rebut amb preocupació les paraules del Regidor de districte, Gerard Ardanuy, qui en declaracions a BTV i al Consell de Districte del 9 de juliol va mostrar la intenció d’enderrocar Transformadors durant el 2014 i construir un nou edifici de sis plantes i 1.800 m² convertit en un equipament intergeneracional, que aculli un casal de gent gran i potser una ampliació o reubicació del CAP del Passeig de Sant Joan. El CJB celebrem que finalment l’Ajuntament hagi decidit invertir en un districte densament poblat que pateix mancances importants pel que fa a equipaments i creiem que totes les tipologies són necessàries per donar una cobertura integral i adequada al conjunt de la ciutadania. Tanmateix, exigim que Transformadors es recuperi com a futur Espai Jove de l’Eixample, en compliment del Pla d’Equipaments Juvenils de Barcelona aprovat l’any 2008.

En aquest sentit, el moviment associatiu juvenil ja alertàvem en un comunicat recent de la falta de compliment del Pla d’Equipaments, que ha quedat oblidat a la majoria de Plans d’Actuació de Districte i del Pla d’Inversió Municipal (PIM). Des del CJB reclamem per enèsima vegada la necessitat de desplegar i complir, revisant-ne els terminis si s’escau, un Pla ambiciós que pretenia corregir un dèficit històric d’equipaments públics per a la joventut. Entenem que la seva reformulació ha de ser fruit d’un debat serè entre l’Ajuntament, els grups municipals i el CJB, que permeti establir unes prioritats i dibuixar un horitzó coherent, amb actuacions arreu de la ciutat i amb la participació del teixit associatiu del territori.

Per tot plegat, demanem que s’aturi la discussió sobre el futur de Transformadors i emplacem el Govern i la Regidoria d’Adolescència i Joventut a habilitar amb la màxima brevetat possible un marc polític i tècnic per a treballar conjuntament aquesta qüestió. En cap cas admetrem que es consideri irrellevant el Pla d’Equipaments Juvenils mentre encara sigui vigent, ni que continuï la política de fets consumats i la pràctica habitual de notícies d’inversions improvisades i aïllades, sense cap full de ruta compartit amb la resta d’agents de la ciutat.

Barcelona, 11 de juliol de 2013

Posicionament en PDF

[11/07/2013] El CJB demana el compliment del Pla d’Equipaments  Juvenils i la conversió de Transformadors en el futur Espai  Jove de l’Eixample.

Contingut relacionat