Notícies

El CJB i les federacions d’educació en el lleure rebutgem el macro-complex comercial i d’oci infantil de la Sagrera

19 novembre 2014

img-sagrera-poscionament-cjb-sagrera-kidsAhir dimarts 18 de novembre va aparèixer al diari “El País” una notícia on s’explica la voluntat del govern municipal per tirar endavant un macro-complex d’oci infantil que portarà el nom de “Kids Sagrera” i que pretén destinar prop de 20.000 m2 a la construcció d’aquest complex per a infants i adolescents de la ciutat.

Davant d’aquesta notícia el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), així com les federacions d’educació en el lleure, que engloben la majoria d’esplais i caus de la ciutat, volem mostrar el nostre malestar i rebuig davant d’aquest projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i n’exigim la suspensió temporal de la seva tramitació.

Les entitats juvenils de la ciutat ens mostrem sorpreses i perplexes davant d’aquesta iniciativa municipal per donar cabuda dins de la ciutat a un espai d’oci infantil i adolescent que atempta contra els valors que des de l’associacionisme educatiu defensem, i que es limita a considerar l’infant o jove com a usuari passiu sometent-los a una societat de consum, sense valors ni actituds.

Històricament, les demandes de les federacions d’educació en el lleure han estat aconseguir locals, un major finançament i un reconeixement explícit per part de les administracions, i ara, amb aquest projecte es destinaran 20.000 m2 a un públic infantil i adolescent quan encara hi ha molts esplais i caus que tenen mancances importants d’espai.

És inconcebible que estant a les portes de l’aprovació d’una Mesura de Govern pel suport i el foment de l’associacionisme educatiu encaminada a donar suport, en tots els sentits, als esplais i caus de la ciutat, el govern municipal doni a conèixer ara un projecte que  és totalment oposat al model educatiu i pedagògic d’aquestes entitats educatives.

Per altra banda, des del CJB també volem mostar el nostre descontentament per l’aprovació d’aquest projecte tenint en compte que  els darrers anys s’ha aturat la implementació del Pla d’Equipaments Juvenils tal com estava previst als seus orígens.

Per tot això, des del moviment associatiu juvenil demanem:

1) La retirada temporal del projecte per part de l’Ajuntament de Barcelona

2) L’inici de converses entre el teixit associatiu de la Sagrera i l’Ajuntament per estudiar possibles projectes que s’adaptin a les necessitats del barri i de la societat.

3) Que l’Ajuntament es replantegi quin model d’oci defensa i que aposti decididament pels esplais i caus com a espai de creixement responsable i en valors per part d’infants i joves

 El CJB i les federacions d’educació en el lleure rebutgem el macro-complex comercial i d’oci infantil de la Sagrera

Contingut relacionat