Notícies

El CJB rebutja la reforma de la llei de l’avortament

18 febrer 2015

Avui, 18 de febrer de 2015, el PP ha presentat al congrés una reforma de la llei de l’avortament (2/2010). És una reforma molt breu que concretament modifica l’article 4.13. referent a la garantia d’accés. D’aprovar-se aquesta reforma, totes les menors de 16 i 17 anys que volguessin avortar, necessitarien un permís patern o matern explícit. Estem parlant d’una reforma que afecta al 0,44% dels avortaments realitzats anualment. Una reforma que posaria en risc la integritat de 400 menors al conduir-les a una interrupció clandestina de l’embaràs.

Segons l’Associació de Clíniques Acreditades per la Interrupció d’Embarassos, aquestes menors al·leguen la impossibilitat te tenir el permís patern sigui per risc a la seva seguretat (conflicte greu, violència intrafamiliar, coerció, maltractament, desemparo) o impossibilitat de presència dels pares (dones emancipades que viuen soles al país, famílies desestructurades, o pares i mares que, simplement, no volen acompanyar-les). Aquest 10% de les menors que avorten sense consentiment dels progenitors, es veuran abandonades a uns periples jurídics, mèdics i legals que les abocaran a l’avortament clandestí.

Des del CJB volem constatar que un avortament lliure i gratuït des dels 16 anys salva vides; i que no deixarem de defensar una llei de l’avortament que vagi més enllà encara de la del 2010. Una llei que es basi en el dret al propi cos de les dones.

Per tot això, ens sumen a la convocatòria avui a les 19h a la delegació del govern del carrer Mallorca, 278.

Perquè les menors també decidim: avortament lliure i gratuït!

[9/03/2013] Resolució a favor del dret al propi cos i d’una salut sexual i reproductiva emancipadora i responsable

Contingut relacionat