Notícies

El CJB rebutja la repressió del passat 1 d’octubre i crida a participar a l’aturada de país

2 octubre 2017

Logo CJB fons blanc 300x300 jpgEl Consell de la Joventut de Barcelona condemna la violència desmesurada exercida contra el poble de Catalunya per part de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Davant els fets ocorreguts ahir i la repressió viscuda en els últims dies, creiem que cal una resposta unitària i pacífica, per aquest motiu el CJB crida a la mobilització de tota la ciutadania, especialment de la població jove, i a participar de l’aturada convocada demà 3 d’octubre, per la Taula de la Democràcia, de la qual el CJB en forma part.

Ahir, 1 d’octubre, a molts dels col·legis electorals de Catalunya es va viure una actuació policial desproporcionada que va acabar amb un total de 893 persones ferides, segons informa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Hem pogut veure imatges inhumanes d’agressions a persones que es manifestaven de forma pacífica, gent de totes les edats que es mobilitzava per fer possible que tothom qui volgués pogués votar. Davant aquests fets, des del CJB volem manifestar que l’ús de la violència contra persones que duen a terme actes pacífics és sempre injustificable.

Malgrat tots els intents d’aturar el referèndum, la ciutadania ha respost de manera exemplar, des de l’autoorganització i la solidaritat entre veïns i veïnes d’arreu. La resposta ha continuat aquest matí amb l’aturada convocada a les 12h als centres de treball i davant dels ajuntaments. Com a membres de la Taula per la Democràcia, per seguir defensant els nostres drets, convoquem a tota la societat a participar de l’aturada de país de demà dimarts, 3 d’octubre.

Ahir diumenge es van violar drets fonamentals, com la llibertat d’expressió i les llibertats democràtiques del poble que es manifestava pacíficament. És responsabilitat de tota la ciutadania sortir al carrer per rebutjar la violència i la vulneració de Drets Humans i defensar la democràcia. Fem una crida a la mobilització i a la participació activa, especialment de les persones joves, en aquesta nova jornada reivindicativa.

Ens veiem al carrer!     

Barcelona, 2 d’octubre del 2017

Descarrega el comunicat en pdf!

Contingut relacionat