Notícies

El CJB manifesta el seu compromís amb els drets nacionals i els drets socials del poble de Catalunya

10 setembre 2013

El proper Onze de Setembre, Catalunya celebra la Diada Nacional en un context de crisi social i nacional que afecta directament i condiciona la vida d’amplis sectors de la nostra societat, especialment el més vulnerables, entre els quals ens trobem la joventut. La Diada d’enguany se centrarà, sobretot, en la reivindicació del dret a decidir del poble català, amb importants mobilitzacions promogudes des de diverses organitzacions de la societat civil.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) volem expressar el màxim respecte per aquests actes i convocatòries, alhora que reafirmem el nostre convenciment sobre la necessitat que la societat catalana tingui capacitat per decidir el seu futur. Entenem que la consulta és vital perquè els catalans i catalanes puguin pronunciar-se sobre l’encaix de Catalunya amb el seu entorn, però també per poder decidir quotidianament sobre moltes altres qüestions polítiques, econòmiques i socials. La consulta al poble ha d’esdevenir una potent eina d’aprofundiment democràtic, juntament amb altres iniciatives de participació directa, imprescindibles en un moment en què la ciutadania incrementa la seva desafecció cap a les institucions i la política. En aquesta línia insistim a demanar que el dret de vot pugui excercir-se a partir dels 16 anys en totes les eleccions, no només en les consultes, per tal de possibilitar al màxim la implicació social i política de la joventut catalana.

Les reivindicacions pels serveis públics també centraran una part important de la Diada, amb nombroses mobilitzacions ciutadanes que denuncien que la situació actual de retallades i contenció pressupostària ha posat en entredit la continuïtat de l’Estat del Benestar. Des del CJB manifestem el nostre compromís amb els drets socials i els serveis públics, així com la necessitat d’establir controls democràtics sobre l’economia, defensant la supremacia de la voluntat popular per damunt del poder financer.

Finalment, el moviment associatiu juvenil de Barcelona volem desitjar a totes les persones i entitats una bona Diada Nacional, en la qual la joventut i la ciutadania en conjunt prenguin la veu i en siguin les protagonistes, per tal d’avançar cap a una societat més participativa, cohesionada i socialment justa.

Comunicat [PDF]: El Consell de la Joventut de Barcelona manifesta el seu compromís amb els drets nacionals i els drets socials del poble de Catalunya  

Altres documents [PDF]: Suport a la Declaració de Sobirania i el dret a decidir del Poble de Catalunya

Contingut relacionat