Notícies

El Moviment Associatiu Juvenil dóna suport a la causa palestina

11 maig 2016

palestinaEl 15 de maig, farà 68 anys que va tenir lloc la Nakba, “el gran desastre”, que va suposar  l’expulsió i despossessió de centenars de milers de palestins i palestines de les seves terres com a conseqüència del Pla de Partició de les Nacional Unides, que va donar lloc a la creació de l’Estat d’Israel. Des de llavors, el poble palestí viu una vulneració dels Drets Humans sistemàtica i és víctima de les polítiques d’apartheid del govern d’Israel, de la violència i repressió constant, tant als territoris ocupats de Cisjordània com a dins del mateix estat d’Israel, i del bloqueig inhumà i il·legal a Gaza.

Des del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) volem aprofitar la commemoració de la Nakba per tornar a denunciar la impunitat amb la que es succeeixen, dia a dia, aquestes violacions constants de drets i per reivindicar l’ús d’estratègies de lluita No-Violenta, com la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS), per fer-hi front. Per aquest motiu, el CNJC dóna suport i el CJB s’adhereix a la Coalició Prou Complicitat amb Israel arrel de l’aprovació, la passada Assemblea General Ordinària, de la resolució en favor dels Drets Humans a Palestina i en base a la resolució del CNJC en suport a  Palestina, Kurdistan i el Sàhara Occidental. La Coalició Prou Complicitat amb Israel engloba a diferents moviments socials, col·lectius, entitats i persones que lluiten per trencar la complicitat de les institucions i empreses catalanes amb la violació dels drets del poble palestí, per conscienciar a la ciutadania, de manera que es solidaritzi i actuï en conseqüència, i per reivindicar el compliment dels acords internacionals corresponents.

L’associacionisme de Catabanksy-gazalunya volem seguir treballant en coordinació amb altres entitats i moviments que lluiten per denunciar que l’estat d’Israel segueixi colonitzant i construint assentaments il·legals de colons israelians a tota la part de Cisjordània, violant el Dret Internacional amb total impunitat, negui el dret de retorn a més de 5 milions de persones refugiades, sigui un dels principals exportadors d’armes -provades prèviament sobre la ciutadania palestina-, discrimini a  la població palestina que viu a Israel com a ciutadans i ciutadanes de segona i bombardegi sense motiu i de manera cíclica la Franja de Gaza, bloquejada il·legalment.

És per aquest motiu, que des del CNJC i CJB commemorem el dia de la Nakba  i ens comprometem a participar i recolzar totes aquelles accions que segueixin la línia de la lluita no violenta per demanar la fi de la violació dels Drets Humans a Palestina i reclamar que Israel compleixi el Dret Internacional. També ens sumem a la demanda de la Coalició per a que l’Ajuntament de Barcelona trenqui el seu agermanament amb l’Ajuntament de Tel Aviv, que es manté des del 1998. Aquest agermanament normalitza l’ocupació de les terres palestines per part de l’estat d’Israel, tapant sota la cortina de les relacions diplomàtiques una campanya sistemàtica de violacions de drets.

Els i les joves del país volem ser part activa de la lluita contra la injustícia que es viu a Palestina i a tots els pobles i territoris oprimits promovent la cultura de pau, tant a nivell local com internacional, i fomentant la participació i la conscienciació com a eina imprescindible per a la transformació social. Com a joves tenim el deure d’aixecar la veu per reclamar que es respectin els Drets Humans i exigim no ser partíceps, directa o indirectament, de la normalització de la situació d’aparheid que es viu als territoris ocupats per Israel. En definitiva, els i les joves de la ciutat de Barcelona ens posicionem a favor del dret a l’autodeterminació de Palestina i apostem clarament per l’estratègia No-Violenta per acabar amb l’ocupació del territori palestí.

 Barcelona, 11 de maig del 2016

Descarrega el comunicat en català i anglès!

Contingut relacionat