Notícies

“Free to be you and me”, nou recurs educatiu sobre gènere i LGBTI+

7 juny 2019

L’ONG Servei Civil Internacional ha publicat una guia educativa per abordar la qüestió de gènere en les activitats d’educació no formal. “Free to be you and me” és un recurs pedagògic que proporciona elements informatius, conceptes clau, activitats i eines pràctiques per dur a terme en entorns d’educació no formal sobre gènere i sexualitat.

D’aquesta manera, l’objectiu de la guia és que sigui un recurs de fàcil lectura i comprensió que apropi el tema a diferents col·lectius i persones que treballin en l’educació no formal. Així doncs, es facilita vocabulari i terminologia específica sobre el tema, definicions d’alguns conceptes, instruccions sobre com crear espais segurs, un apartat de recomanacions de vídeos i pel·lícules, així com propostes de diferents activitats.

El primer bloc d’activitats proposades permeten qüestionar i reflexionar sobre estructures de poder a partir de les experiències pròpies i personals. El segon bloc recull quasi una vintena d’activitats diferents que faciliten poder treballar l’equitat de gènere i drets humans, conèixer alguns dels principals referents de l’activisme i la lluita feminista i LGBTI+, reflexionar sobre l’heteronorma, rangs socials i privilegis i la connexió d’aquests aspectes amb les violències i càstig socials.

Contingut relacionat