Notícies

Ampliem període d’inscripcions per al Festival de la Diversitat 2019!

27 octubre 2019

bannerdiv

El Festival Diversitat és un esdeveniment que pretén treballar el respecte cap a les diversitats amb infants i joves de la ciutat, amb l’objectiu de sensibilitzar vers aquesta temàtica amb dinàmiques, jocs i activitats vivencials, i visualitzar la tasca d’entitats que treballen dia a dia en aquests àmbits.

Per aconseguir aquests objectius, el Grup de Treball de Diversitat Funcional organitza, el dissabte 23 de novembre a lEspai Jove La Fontana, una sèrie d’activitats i tallers adreçats a grups d’infants i joves d’entre 6 i 18 anys, procedents d’entitats juvenils i que, per tant, participin de la jornada acompanyats per persones educadores de la pròpia entitat.

El Festival comptarà amb la realització de diverses activitats adreçades a infants i joves de 6 a 18 anys, de 30 minuts de durada, que es distribuiran per a cada franja d’edat segons el públic a qui van dirigides, i totes elles de participació gratuïta.

INSCRIPCIONS OBERTES!
Per poder participar de les activitats, cal que us apunteu a través d’aquest web abans del
dijous, 31 d’octubre.

Activitats per infants i joves: de 16.00 a 19.30h

«Mira com pinto!» – ECOM Activitat per donar a conèixer la realitat de les persones que conviuen amb una discapacitat a través de la realització d’un dibuix amb la boca o amb els peus.

Jocs de cau inclusius – JUP Taller on de forma dinámica, es duran a terme diferents jocs universalment coneguts pels caus, on s’inclouran elements que facilitin la inclusió per a totes les persones.

Gossos pigall – JUP Taller de sensibilització on una persona que conviu dia a dia amb un gos pigall, explicarà de manera amena la seva vida quotidiana. Resoldrem dubtes i falsos mites que existeixen envers aquesta temàtica.

Partit de Goalball – JUP Taller pràctic on els participants podran experimentar l’esport rei de les persones amb discapacitat visual. Tapant-se els ulls, jugaran a un esport d’equip que posarà a prova la percepció, el tir i la concentració.

Posa’t al meu lloc – JUP i ECOM Taller experimental on els participants podran comprovar com és sortir al carrer sent una persona invident o anant amb cadira de rodes. En aquest taller, amb els participants també es farà una introducció de les barreres arquitectòniques i el seu significat.

Tiflotecnologia – JUP Taller experimental que mostra de manera pràctica totes les tecnologies aplicades al món de la discapacitat visual. És mostren de forma pràctica, aparells de la vida quotidiana que faciliten la vida a les persones invidents.

Estima i estima’t – AECS Vols conèixer més sobre les relacions sexoafectives? I què en saps de les orientacions sexuals? Vine a aprendre sobre relacions sanes i segures!

La recepta antirumors – Institut Diversitas Utilitzant la metàfora del menjar i dels rumors que ens empassem si no estem alerta, aquesta activitat busca la reflexió sobre quins són els ingredients -pensaments, actituds i pràctiques- que ens dificulten les relacions interculturals i quins ens ajuden a millorar-la.

Fronteres invisibles – Diomcoop i Fronteres Invisibles Joc de taula que té per objectiu sensibilitzar envers les causes de la migració i la realitat de la persona migrada i promoure espais de reflexió sobre la universalitat dels Drets Humans i la necessitat de garantir-los en un context en el qual augmenten els moviments xenòfobs.

MIST Missió Internet Sense Trolls – Ajuntament de Barcelona El MIST és un videojoc que cerca l’objectiu aprendre a detectar els discursos discriminatoris a les xarxes socials. Cada grup de 3 tindrà una tauleta i hauran de fer partides que consistiran en detectar els discursos discriminatoris. A partir de tots els conceptes que han anat sortint durant la partida, es reflexionarà sobre narratives de discurs d’odi, fent un esment especial a les que facin referència al poble gitano.

Dibuixem-nos – JMM El taller consistirà en reconèixer i identificar la nostra identitat individual i la de les nostres comunalitats. Per això seguint tres preguntes i a través de contes, els infants hauran de dibuixar el que representen per a ells diferents elements que conformen la seva identitat.

Escolta la meva veu – ACAPPS La majoria de les persones sordes es comuniquen com tu, parlant, gràcies a la tecnologia: els audiòfons, els implants coclears, la subtitulació en directe… Però també gràcies als súper poders que desenvolupen. Vine i descobreix-los!

DIA I LLOC: DISSABTE 23 DE NOVEMBRE A L’ESPAI JOVE LA FONTANA (<L3> – FONTANA)

Si teniu qualsevol dubte feu un mail a dretscivils@cjb.cat

Contingut relacionat