Notícies

Guia Jove sobre tot el que has volgut saber sobre les beques però mai ningú no t’ha explicat

2 octubre 2013

2013-10-02 12_51_18-ISSUU - Guia Jove sobre les Beques! by Consell de la Joventut de Barcelona3El Consell de la Joventut de Barcelona, en el marc de la campanya No Claudiquis! publica una nova guia de recursos per tal de proporcionar a les persones joves de la ciutat de Barcelona la màxima informació per a facilitar el seu procés d’emancipació amb garanties.

Aquest cop parlem de beques, de les seves tipologies i de la normativa que empara a una persona becària. No és una guia exhaustiva perquè es tracte d’un entremat complex que requeriria de moltes més pàgines, però el CJB i les entitats membres considerem oportú facilitar un recull d’informació bàsica en aquest format o en aquesta publicació.

A gran trets, la guia recull la tipologia de beques existents -les ofertes per les administracions públiques, les de col·laboració de l’Administració, les de les universitats, les beques d’investigació i les beques unilaterals d’empreses privades-, els estudis que cobreixen, els requisits i oferiments a les persones becades, les regulacions a les que estan subjectes i recursos per a tenir més informació. A més a més, es fa èmfasi en les diferències entre tenir una beca o un contracte de pràctiques i s’intenten respondre alguns dubtes freqüents com si es cobra per fer pràctiques pels Mòduls de Formació en Centres de Treball si es fa una FP.

En definitiva, en el marc de la campanya No Claudiquis!, el CJB i les entitats membres, volem denunciar el laberint legal i burocràtic en què es troba una persona que rep una beca i també exposar les múltiples relacions d’explotació encoberta dissimulades sota el terme de “beca”.

Consulta la Guia online:

Aquesta guia, com totes les altres també la trobareu a l’apartat de publicacions d’aquesta web!

Contingut relacionat