Notícies

Ja podeu participar a la definició del nou Pla d’Adolescència i Joventut 2022-2030

25 març 2022

Entre els mesos d’abril i maig, tindrà lloc el procés participatiu del Pla d’Adolescència i Joventut 2022-2030. Aquest Pla ha de marcar les línies de treball del consistori pels pròxims anys en termes de joventut, essent la guia de les noves polítiques juvenils de Barcelona. En elles s’han de veure reflectides les necessitats dels i les joves, garantint-ne els drets i reconeixent-ne les diversitats.

És per això que aquest procés participatiu pren importància i és una bona oportunitat perquè les joves associades i no associades pugueu reclamar aquelles necessitats que detecteu del vostre dia a dia i de les activitats que dueu a terme a nivell comunitari.

El procés està obert a joves de Barcelona de 16 a 29 anys, i es dividirà en cinc trobades d’aforament limitat en què es recolliran inquietuds i propostes pel que fa a l’oci i la cultura, els esports, l’oci digital, l’espai públic, i l’associacionisme i la participació juvenil.

Si vols formar-hi part emplena aquest formulari! Et pots inscriure a tantes sessions com vulguis:

Sessió 1 – Oci i cultura

 • Dijous 31 de març, de 18 a 20 h a l’Espai Jove Les Basses
  Hi ha suficient oferta cultural a l’abast dels i les joves? Vols formar part de la creació cultural i tens propostes? Cal més espais i oferta d’oci alternatiu? L’oci de Barcelona és segur?

Sessió 2 – Esports

 • Divendres 8 d’abril, de 18 a 20 h al CEM La Mar Bella
  Creus que l’oferta esportiva és suficient, diversa i/o assequible? Creus que es pateix discriminacions a l’esport? On t’agrada practicar esport: al carrer, a un centre esportiu…? Són necessaris més espais esportius?

Sessió 3 – Espai públic

 • Dijous 21 d’abril, de 18 a 20 h a l’Espai Jove Casa Sagnier
  Sents que pots disposar de l’espai públic de manera lliure i segura? Com creus que s’ha de normalitzar l’ús de l’espai públic per als i les joves? Creus que cal dissenyar nous llocs d’oci? Com haurien de ser? Què creus que hauria de fer l’Ajuntament de Barcelona amb el “botellot”?

Sessió 4 – Oci digital

 • Dijous 28 d’abril, de 18 a 20 h al Canòdrom
  Les xarxes socials t’atabalen, et diverteixen…? Creus que l’Ajuntament ha de realitzar activitats en un entorn virtual de forma estable? Com adaptaries els diferents serveis juvenils perquè siguin més propers? Per exemple, s’haurien de fer més activitats relacionades amb els videojocs, les xarxes socials…?

Sessió 5 – Associacionisme i participació juvenil

 • Dijous 5 de maig, de 18 a 20 h a l’Espai Jove La Fontana
  Formes part d’una associació? Com s’hauria de promoure l’associacionisme i la participació juvenil? Com creus que poden prendre part els i les joves en els òrgans de participació l’Ajuntament? Has anat algun consell de barri, a l’Audiència pública del teu districte o a algun procés participatiu?

Més informació

Contingut relacionat