Notícies

Jornada per la Sostenibilitat

29 maig 2018

cartell_sostenibilitat_webLa sostenibilitat és un repte per a tots i totes i sabem que comença en les petites accions. Per això, els diferents serveis i equipament gestionats pel Consell de la Joventut de Barcelona (Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils, el Punt InfoJOVE Gràcia, i l’Espai Jove la Fontana) volem animar-vos a participar de la Jornada per la Sostenibilitat!

I és que el proper 9 de juny l’Espai Jove La Fontana es convertirà en un autèntic espai verd amb propostes senzilles i pràctiques que ens aproparan una mica més al gran objectiu: omplir la nostra vida d’idees i bones pràctiques d’estalvi, reaprofitament, reutilització i reducció de residus i d’energia!

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament… així que afanyeu-vos i consulteu el programa de la Jornada!

Aquí podeu fer les vostres Inscripcions a la jornada per la sostenibilitat.

Programa

L’electricitat a règim! Una dieta d’idees per estalviar a casa!

L’electricitat a règim!, una ecoauditoria elèctrica domèstica, pensada per descobrir i conèixer què passa amb l’electricitat en l’àmbit domèstic i realitzar un pla d’acció per a estalviar i potenciar els hàbits més conscients ambientalment. Porta la teva factura d’electricitat!

 • Quan? De 12.00 a 13.30h
 • Qui ho organitza? Programa Carregat d’energia. Ajuntament de Barcelona

Vermicompostatge: fem compost a casa!

Aprenem a fer vermicompostatge amb un taller pràctic. Es tracta d’un mètode de compostatge amb cucs que podem fer amb el rebuig orgànic que generem i a les nostres pròpies cases.

 • Quan? De 12.00 a 13.00h
 • Qui ho organitza? EcoHortus

Dinar de reaprofitament amb la Xarxa d’Aliments de la Barraqueta

Compartirem un dinar popular realitzat amb menjar reciclat per la Xarxa d’Aliments de la Barraqueta. Ens presentaran el seu grup i el que fan: una bona proposta de suport mutu i de lluita contra el malbaratament alimentari.

 • Quan? De 14 a 15.30 h
 • Qui ho organitza? L’arrel, la Xarxa d’Aliments de la Barraqueta

Xerrada – debat: Quines iniciatives tenim sobre la taula a Barcelona en termes de sostenibilitat?

Es donaran a conèixer diferents iniciatives de Barcelona imprescindibles quan parlem de sostenibilitat. Què plantegen? Quines accions estan duent a terme? Quins són els propers passos? Es resoldran aquestes preguntes i més!

 • Quan? De 15.30 a 17 h
 • Qui ho organitza? Unim els Tramvies, la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Remunicipalitzem l’Aigua a Barcelona i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible.

Festa de la Reparació de tauletes i mòbils

A Barcelona residu zero. Si se t’ha ¡ espatllat la tauleta o el mòbil porta’l i un tècnic especialista t’ensenyarà com arreglar-lo.

 • Quan? De 17 a 20h
 • Qui ho organitza? Barcelona Residu Zero

Taller de EntrepàRoll

Fora plàstics i paper d’alumini, aprendrem a fer un embolcall re-utilitzable!

 • Quan? De 17 a 18 h i de 18.30 a 19.30 h
 • Qui ho organitza? EJLF

Taller de compreses de tela

Busques noves formes d’higiene per la menstruació que siguin més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient? Organitzem un taller de creació de compreses de tela reciclables!

 • Quan? De 17 a 18 h i de 18.30 a 19.30 h
 • Qui ho organitza? EJLF

Taller de reparació de bicicletes

Taller teòric i pràctic per aprendre a fer un ajust ergonòmic de la bicicleta, el manteniment mínim així com la revisió, diagnosi i reparació d’averies més freqüents. Porta la bicicleta.

 • Quan? De 18.00 a 20h
 • Qui ho organitza? VAIC – La vida en bici

Jocs de fusta

Ni pantalles, ni LEDS, retorna el joc tradicional de fusta on tantes i tantes generacions hi han passat llargues tardes: bitlles catalanes, le grand gruyere, cursa de xapes, anelles i un bon reguitzell de jocs per fer-vos gaudir!

 • Quan? De 17 a 20h
 • Qui ho organitza? Ca la Padrina

Claqueta i acció! Cinefòrum a la fresca

El Festival Internacional del Medi Ambient (FICMA) presenta els curts:

El Hombre de Agua Dulce: A un poble enmig del desert de Califòrnia que està patint una terrible sequera, una nena de deu anys s’enfronta al seu avi per evitar que vengui l’aigua de la seva propietat proposant-li un pla desgavellat per ressuscitar el riu que s’ha quedat sec. (17’)
El Pescador: Enmig d’una llacuna contaminada, Santos, l’últim pescador del poble, està a punt de renunciar al seu ofici. Però una llum subtil el condueix cap a una misteriosa dona que li mostra una altra opció. (14’)
Zona 84: Curtmetratge de ficció futurista ambientat en una Barcelona post-apocalíptica amb un rerefons de crítica social relacionat amb l’abús de poder aplicat als recursos bàsics de la terra. (15’)
La Casita Ecológica: La Margarita va construir amb les seves pròpies mans un hotel de fang auto-sostenible on ensenya eco-tècniques i tallers de sostenibilitat. (10’)
Les projeccions aniran seguides d’un debat on s’abordaran temàtiques com l’accés a l’aigua i a la resta de recursos de la Terra, la contaminació i destrucció d’aquesta, i la construcció ecològica.

 • Quan? De 20 a 21.30 h
 • Qui ho organitza? Programa FICMA als barris, “Claqueta i Acció!”

Contingut relacionat