Notícies

L’associacionisme juvenil denunciem el bloqueig institucional a l’arribada de persones refugiades

20 juny 2017

Hungria-segunda-refugiados-frontera-Serbia_1004610628_123401164_667x375Les últimes dades d’ACNUR parlen d’un nou rècord de persones refugiades: més 22,5 milions a tot el món. El 55% d’aquestes fugen de Síria, Afganistan i Sudan del Sud i des de l’any 2014 han mort més de 14.000 persones al Mar Mediterrani intentant arribar a les costes europees. Les dades són denigrants tenint en compte que migrar és un dret, l’asil i el refugi també, però avui, 20 de juny, Dia Mundial Del Refugiat, hem de demanar a l’Estat Espanyol que d’una vegada per totes entomi les seves responsabilitats i aculli a les 17.337 persones amb les que es va comprometre.

Dia a dia continuen arribant persones a les costes d’Europa, la crisi humanitària perviu però ja no és notícia i fa mesos que els mitjans de comunicació han desterrat el tema de l’agenda pública. L’associacionisme juvenil està compromès, treballa per adaptar-se, per a conscienciar-se i preparar l’acollida però és incapaç d’avançar sense la voluntat política de les autoritats espanyoles i europees. Mentrestant, han passat dos anys de llarga espera, durant aquests dos anys la Unió Europea va signar el tractat de deportació amb Turquia, una decisió que viola els Drets Humans de les persones que estan passant pel procés migratori i que deixa al descobert una Europa egoista que ha dóna l’esquena als seus principis fonamentals. Per tots aquests motius, des del Consell de la Joventut de Barcelona i el moviment associatiu juvenil de la ciutat ens sumem a les demanes exigides durant la manifestació del passat 17 de juny per part de la coordinadora Obrim Fronteres:

 • L’acollida sense quotes ni limitacions de refugiats i refugiades i que es garanteixi el dret d’asil a totes les persones
 • El tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers i la fi de les deportacions forçades
 • Plens drets a les persones migrants
 • Que es deixin de bloquejar les iniciatives d’acollida
 • La revisió de la llei d’asil espanyola i la derogació de la llei d’estrangeria
 • La revocació immediata del pacte entre la UE i Turquia i de tots els acords d’externalització de fronteres.
 • La fi dels acords de militarització de les fronteres i la destinació d’aquests fons al rescat, l’acollida i l’ajuda humanitària.
 • L’immediat i fàcil accés a vies d’asil segures i legals.
 • La fi de les polítiques que donen suport al manteniment de dictadures així com a la destrucció d’altres països amb intervencions militars, venda d’armes, espoli de recursos naturals i explotació humana. I la solidaritat amb els pobles que defensen la seva llibertat i la justícia social.
 • El respecte al dret d’asil i l’aplicació immediata d’aquelles polítiques que protegeixen la vida.
 • El dret de tothom a aconseguir per a ells i els seus fills un futur digne que els retorni el que se’ls ha arrabassat per la força als seus països d’origen.

Obrim fronteres!

Barcelona, 20 de juny de 2017

Contingut relacionat