Notícies

Les federacions de lleure i CJB: L’educació no es confina

30 octubre 2020

Logo-CJB-fons-blanc-1000pxArran de les últimes mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya el 29 d’octubre de 2020, les federacions de lleure educatiu i el Consell de la Joventut de Barcelona ens veiem obligades a emetre un comunicat d’urgència

Les entitats de lleure agrupades a la Taula d’Associacionisme Educatiu del CJB rebutgem unànimament la prohibició de les activitats de lleure en les noves mesures i restriccions que imposa el govern de la Generalitat de Catalunya, demanem a l’Ajuntament de Barcelona que es faci ressò de les nostres demandes i que estableixi comunicació amb els agents necessaris per tal de defensar un model de ciutat que, malgrat la pandèmia, posi els interessos d’infants i joves al centre.

L’últim període de confinament ha tingut un fort impacte en el benestar i la salut mental dels nostres infants i joves i, per aquest motiu, reivindiquem que aquest nou escenari de restriccions per motius sanitaris no impliqui també una privació dels seus drets. El dret al lleure és i ha de ser un dret inalienable dels infants i joves de la nostra ciutat.

Aquest estiu, contra tot pronòstic, caus i esplais vam demostrar la capacitat d’adaptació de la nostra activitat en el marc de la Covid-19, seguint totes les mesures i recomanacions de les administracions per tal de garantir la seguretat dels nostres infants i joves. Després de mesos sense poder dur a terme la nostra activitat vam poder tirar endavant campaments, colònies, rutes i casals d’estiu adaptant-nos en tot moments a allò que se’ns requeria. També vam treballar colze a colze amb l’administració per tal de poder construir conjuntament un estiu segur per a tots els infants i joves. Per aquest motiu, volem reivindicar que l’educació en el lleure és segura i que ha de ser recolzada i promoguda per les autoritats competents.

Celebrem que les noves mesures incloguin el no tancament d’escoles i instituts i considerem que el lleure educatiu ha de posar-se al mateix nivell. Sovint se’ns explica com el sistema educatiu ha d’incloure totes aquelles activitats i organitzacions fora de l’àmbit formal; considerem que ara és el moment de passar a la pràctica: caus i esplais som educació i l’educació no es confina.

Per aquest motiu, demanem el posicionament de l’Ajuntament de Barcelona en relació a la necessitat de protegir l’activitat educativa de les últimes mesures aprovades. D’aquesta manera, instem a la Regidoria d’Infància i Joventut i Persones Grans i a la Comissionada d’Educació a establir la comunicació amb els organismes pertinents per tal de recuperar l’activitat de l’educació en el lleure en l’actual context de Covid-19.

Logos lleure

29 d’octubre de 2020
Descarrega’t el comunicat fent clic aquí.

Contingut relacionat