Notícies

Posem en valor les competències associatives?

12 setembre 2019

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya porta a Barcelona, el proper dijous 19 de setembre, la taula rodona “Competim?” on es posarà sobre la taula el debat sobre els pros i contres del reconeixement de competències de l’associacionisme juvenil, on participarà com a CJB el Nacho Kolakovic, Secretari d’Emancipació.

Les persones que formen part activa d’una associació, col·lectiu o entitat, adquireixen competències i habilitats comunicatives i de treball en equip, i desenvolupen un esperit crític tot treballant les capacitats per analitzar i tractar dades, resoldre conflictes i gestionar grups. Moltes vegades aquestes competències adquirides i aprenentatges no són tingudes en compte i tenen un valor social, educatiu i laboral que sovint queda invisibilitzat. 

La taula rodona està encarada a debatre sobre el reconeixement de les competències de l’associacionisme, en tots els àmbits, els seus pros i els riscos que correm a l’hora de posar-les en valor.

L’acte, que tindrà lloc a la seu del CNJC (Pl. Cardona, 1-2) a les 19h de la tarda, comptarà amb la participació de:

  • Cèlia Premat: professora associada d’Antropologia a la Universitat de Barcelona (UB).
  • Àlex Muñoz: pedagog, coordinador i redactor de la publicació “Competències per a la vida en el lleure educatiu” de l’Aliança Educació 360.
  • Aida Mestres: tècnica de la Fundació Ferrer i Guàrdia.
  • Nacho Kolaković: Secretari del Consell de Joventut de Barcelona (CJB).
  • Mireia Sala: tècnica de l’Observatori Català de la Joventut, Direcció General de la Joventut.

Contingut relacionat