Notícies

Revoltades: Amèrica Llatina des d’una mirada jove, queer i feminista

8 setembre 2020

Ens trobem en un moment on el replantejament de les dinàmiques de cooperació tradicional vinculades a tradicions colonialistes/neocolonialistes és necessari. Són models antics i desfasats i creiem que és necessari que des de les entitats juvenils es treballi sobre quin model de cooperació i voluntariat estem promovent. Amb la finalitat, per una banda, de poder assegurar que les accions que s’implementen des de l’associacionisme juvenil siguin transformadores i no perpetuadors de desigualtats; i, per altra banda, incrementar la consciència de l’impacte (negatiu i positiu) dels projectes en els quals les persones joves s’involucren per tal de millorar la qualitat transformadora d’aquests.

twitterevoltadesEl cicle Revoltades! es planteja com a una oportunitat per crear sinergies entre l’activisme local juvenil i activistes internacionals sobre problemàtiques locals que tenen efectes globals i que són conseqüència de l’estructura del model actual. D’aquesta manera, podem sensibilitzar les persones joves sobre models de desenvolupament alternatius que siguin sostenibles amb el planeta i que es basin en la una distribució material i econòmica social i equitativa, així com en la preservació del medi ambient.

2ª Sessió

Amèrica Llatina des d’una mirada jove, queer i feminista
29 de setembre, 18h30, via Zoom

Cal inscripció prèvia

Descripció: als últims anys la lluita feminista ha assolit protagonisme a bona part del planeta. Aquesta segona sessió se centrarà en la justiícia global amb focus en els feminismes i la defensa dels drets de les persones LGBTI+. En aquesta sessió profunditzarem sobre la situació dels drets sexuals i reproductius a Colombia i Nicaragua, així com en la comunitat queer a El Salvador, des d’una perspectiva jove. Coneixerem les realitats de cada context i quines accions s’estan duent a terme per defensar aquests drets en cada context.

americalatqueer2

 

Contingut relacionat