Notícies

Suport a les mobilitzacions estudiantils de l’11M

11 maig 2017

1329841353411librosdnDes que l’any 2011 el govern català va signar el decret de preus que establia la pujada d’aquests, la universitat catalana és menys equitativa: no tot l’estudiantat que hi accedeix ho fa en les mateixes condicions. És evident el malestar que aquesta política ha generat al sí de la comunitat educativa, que s’ha mobilitzat en reiterades ocasions i ha mostrat de diverses formes el seu rebuig a la gestió del govern de la Generalitat. Exemple d’això són les mocions aprovades al Parlament de Catalunya que exigeix al govern català la reducció d’un 30% dels preus i taxes universitàries i les mobilitzacions en pro d’una universitat gratuïta. També s’ha reivindicat l’equiparació dels preus de màster amb els preus de grau per garantir el paper d’ascensor social que juga la universitat.

L’11 de maig les associacions d’estudiants, assemblees d’estudiants i sindicats estudiantils donen suport a la organització de l’estudiant per tal de seguir lluitant pels drets del col·lectiu estudiantil. En aquest context, l’11 de maig s’emmarca com una jornada de lluita per exigir al Govern de la Generalitat de Catalunya el compliment del text aprovat al Parlament que obliga a la reducció d’un 30% dels preus. També s’insta a l’equiparació del preu de màster amb el preu de grau.

L’estudiantat entenem i assumim aquests dos passos com a línies vermelles, en el sentit que són reivindicacions de mínims i que l’autèntic objectiu és caminar cap a la universitat gratuïta.

Contingut relacionat