Notícies

XABIBA DESPERTA: Congrés juvenil català per la llibertat del Sàhara Occidental

1 març 2022

Dissabte 12 de març arriba la primera edició del Congrés Juvenil Català per la llibertat del Sàhara Occidental, amb l’objectiu d’enfortir el moviment pro-Sahrauí català, contribuint a augmentar el seu suport popular i la seva capacitat d’incidència política a les institucions catalanes i estatals. Tindrà lloc a l’Espai Jove la Fontana i comptarà amb espais de treball en xarxa i grups de treball, de posada en comú i d’elaboració d’estratègia així com un espai final de concert i PD!

Les entitats organitzadores són: ACAPS, Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Juventud Activa Saharaui (JAS), Liga de Estudiantes y Jóvenes Saharauis en el Estado Español (LEJSEE), Madrasa, Sàhara Dempeus i Servei Civil Internacional (SCI)

Treball d’aliances per a l’alliberament del Sàhara Occidental

Per començar el Congrés, de 10h a 14h, Felip Daza dinamitzarà una sessió interna de treball per a generar sinergies entre joves i entitats de la diàspora sahrauí i joves i entitats vinculades al moviment solidari prosahrauí de Catalunya.

Com s’articula una resposta juvenil?

A la tarda, de 15:30 a 16 h hi haurà un espai de parlaments de les entitats organitzadores i de l’Ajuntament de Barcelona, així com l’intervenció d’Abidin Bucharaya, delegat del Front Polisari a Catalunya.

A continuació, de 16:30 a 18:30 es dividirà l’acció en quatre grups de treball, dinamitzats per activistes sahrauís i prosahrauís al voltant d’estratègies organitzatives i d’articulació de suport i demandes:

  • Estratègia d’incidència política   
  • Sensibilització i consciència des dels espais associatius educatius
  • Drets Humans i consum estratègic
  • El conflicte i les necessitats del moviment en clau de gènere (Espai no mixt)

Les propostes d’actuació dels grups de treball, es posaran en comú de 18:30 a 20:30h i s’elaborarà un manifest conjunt en clau juvenil per a contribuir a un Sàhara lliure. Aquest espai final, també servirà per establir les properes passes del projecte Xabiba Desperta.

Concert a càrrec de Dantuvi i Joan Palà i PD

Per acabar la jornada de treball, es podrà gaudir del Concert de Dantuvi i Joan Palà a les 20:00h i després hi haurà PD! També hi haurà servei de barra i sopar a preus populars.

Contingut relacionat