Cicle de Cinema Mobilitzacions Civils 2014

banner(700X265)trz

Cinquena edició del cicle de cinema sobre mobilitzacions civils! T’agrada el cinema? I els documentals? T’interessen els moviments socials? Vols passar alguns vespres d’estiu veient pel•lícules i documentals a la fresca i gaudint d’un pica-pica?

Enguany des del CJB tornem a posar en marxa el cicle de cinema sobre mobilitzacions socials, que arriba ja a la seva cinquena edició! Vine al Cicle de Cinema a la Fresca sobre Mobilitzacions Civils del CJB!

Totes les projeccions es realitzen a les 21h a l’Espai Jove la Fontana. L’entrada és totalment Gratuïta

MANIFEST: 

Aquest cicle de cinema pretén retre un petit homenatge a tota la societat civil organitzada, la qual, amb el temps, ha contribuït a transformar idees, a assolir millores socials i polítiques, a fomentar el pensament crític, expressar valors i en definitiva a millorar el nivell de qualitat de la nostra democràcia. Llegeix més

PROGRAMACIÓ:

Dijous 19 de juny: “Les Mestres de la República” (Pilar Pérez Solano, 2013)

Entitat promotora: JSC – Barcelona, Avalot – Joves de la UGT

Sinopsis: Un documental d’homenatge a aquelles dones valentes i lluitadores que van defensar la igualtat a través de l’educació a través de l’escola pública i democràtica. A partir d’aquest documental podrem conèixer el moment històric que van viure i com van participar en la transformació social del nostre país a través de l’educació.

Dijous 26 de juny: “Resistencia en Aumento” (Bettina Borgfeld & David Bernet, 2011)

Entitat promotora: Col·lectiu Paraguai Resisteix Barcelona

Sinopsis: En els últims 20 anys la producció de soja ha canviat radicalment els espais de vida dels camperols i indígenes sud-americans. L’arribada de les transnacionals agroindustrials com Monsanto o Syngenta ha sembrat injustícies la regió. La pel·lícula és una mostra de la resistència paraguaiana als impactes del model de producció global de matèries primeres com la soja.

Dijous 3 de juliol: “Janadesh, el veredicte del poble” (Enric Àlvarez i Oriol Ampueroi Gonzàlvez, 2010)

Entitat promotora: Joves d’Esquerra Verda (JEV)

Sinopsis: És un documental, una recerca, una història d’històries sobre la construcció d’una economia sostenible, solidària i descentralitzada. Teixint xarxes que superen la individualització i la divisió jeràrquica del treball. És un documental amb l’objectiu de generar debats i per fer visible un fenomen invisible que creix a casa nostra i arreu del món.

Dijous 10 de juliol: Ciutat Morta (Xavier Artigas i Xapo Ortega, 2013)

Entitat promotora: Servei Civil Internacional de Catalunya

Sinopsis: El juny de 2013, un grup de 800 persones ocupen un cinema abandonat al centre de Barcelona per projectar un documental. Rebategen l’antic edifici en honor a una noia que es va suïcidar dos anys abans: Cinema Patricia Heras. Qui era la Patricia? Per què va posar fi a la seva vida i què té a veure Barcelona amb la seva mort? Això és exactament el que es vol donar a conèixer amb aquesta acció il·legal: la veritat sobre un dels pitjors casos de corrupció policial a Barcelona, la ciutat morta. Un dels pitjors casos de corrupció policial dels últims anys a Barcelona.

Dijous 17 de juliol: “La dreta… i més enllà” (Montse Armengou i Ricard Belis, 2014)

Entitat promotora: Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR)

Sinopsis: Aquest documental, que s’estrena en juny de 2014, és un important estudi de l’extrema dreta a Europa, a l’Estat espanyol i a Catalunya. L’equip de producció ha fet un seguiment especial tant dels grups feixistes —per exemple, Alba Daurada, el partit nazi grec, i el centre nazi Tramuntana al Clot— com de moviments antifeixistes, com UCFR. Dins de l’objectivitat d’un documental, serà un avís respecte a l’amenaça que representa l’extrema dreta avui.

Dijous 24 de juliol: “Lesbiana, una revolución paralela” (Myriam Fougère, 2012)

Entitat promotora: Associació Universitària Sin Vergüenza

Sinopsis: És un documental històric sobre el moviment de lesbianes feministes del Canadà i els Estats Units dels anys 70 als 90. Se centra en la creació d’espais propis autogestionats i centrats únicament en el subjecte polític lèsbic. Un exemple d’organització i creació que fa front a la comercialització del col·lectiu “gay”, tan visible avui dia a Barcelona.

_____________________________________________________________________________

MATERIAL GRÀFIC: