Comunicat pel compromís del CJB amb la #ILPRegularización

Amb la voluntat d’assumir la responsabilitat i el reconeixement del privilegi que travessa a una immensa majoria dins la nostra organització, així com a l’associacionisme juvenil barceloní, el secretariat del CJB ens posicionem per donar suport a la demanda de signatures per la ILPRegularizacion. Es tracta d’una iniciativa encapçalada per diversos moviments de persones migrants i racialitzades a Catalunya i a la resta de l’Estat Espanyol.

Aquesta llei proposa “aconseguir la regularització administrativa de l’estatus migratori per les persones migrants i refugiades, obtenint així un permís de residència i de treball per persones que estan en una situació administrativa irregular”. Aquesta iniciativa legislativa popular necessita 500.000 signatures de persones majors de 18 anys amb DNI espanyol per tirar endavant, de les quals encara falten 200.000. Aquestes signatures han d’arribar abans del 18 de setembre perquè la ILP pugui ser presentada al Congreso de los Diputados.

Com col·laborem amb la ILP Regularización?

Arran dels motius esmentats, des del CJB promourem activament la recollida de signatures tant a l’Espai Jove La Fontana com als actes externs que puguem organitzar, així com demanem a les entitats membres el compromís de signar elles mateixes la ILP i promoure la signatura de la mateixa als seus espais d’incidència aprofitant el seu impacte i capital social. Es tracta pràcticament d’una exigència, d’un compromís unitari davant una causa d’inqüestionable dignitat. Demanem una implicació activa, amb temps i recursos per fer un suport efectiu a la ILP.

Per tal d’oferir un pont a la veu directa de les organitzacions promotores de la iniciativa, així com facilitar la informació per signar, adjuntem diferents enllaços d’interès que expliquen la proposta i un document elaborat per elles per tal d’ajudar a la captació de signatures:

Regularizacion
Altres notícies i posicionaments relacionats

No results found.

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.