Comunicat del CJB per matisar algunes informacions que s’han publicat sobre la seva activitat

Han aparegut diverses informacions als mitjans en què es relaciona el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) amb la defensa del moviment okupa. El CJB vol aclarir que com a plataforma que representa a més de 80 entitats i federacions de la ciutat, no té un posicionament explícit sobre l’“okupació” pel fet que no existeix un consens pactat entre les entitats membres del CJB.  

Davant la manca consens social ampli en un tema com aquest, el CJB té la responsabilitat de generar espais de debat en què es pugui reflexionar sobre drets tant bàsics com l’accés a l’habitatge, una problemàtica que afecta especialment a l’emancipació de les persones joves. Per aquest motiu en el programa d’Emancipació del CJB es contempla el desenvolupament d’un cicle de xerrades, que no s’ha dut a terme i que hauria de servir per abordar les alternatives d’accés a l’habitatge, com ara la cessió d’ús, la masoveria urbana o la reflexió entorn a l’opció d’ocupar espais, garantint la veu de totes les opinions. Aquestes alternatives es troben a l’agenda política del país, són una realitat i cal afrontar-la.

El programa d’Emancipació del CJB pel 2017 inclou moltes altres accions relacionades amb l’educació i el món laboral que juntament amb l’habitatge formen els tres eixos bàsics de l’emancipació de les persones. Entre aquestes accions destaquen la campanya “No claudiquis!” de suport a l’emancipació de les persones joves, la Campanya Tornem a Barcelona, sobre el retorn a Barcelona de les persones joves amb garanties; el seguiment de la Formació Professional Dual; el reconeixement de l’aprenentatge associatiu al món laboral, on s’aborda el reconeixement de les competències adquirides en l’associacionisme de cara a la cerca de feina; el pacte intergeneracional; la campanya “Jove hi tens dret!” sobre drets laborals; els mites de l’autoocupació;  així com la participació en el seguiment i desplegament del Pla de Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020.

Un dels objectius del CJB és generar discurs crític amb la realitat per empoderar la joventut. Per aquest motiu al llarg de l’any es duen a terme debats sobre temàtiques molt diverses. El CJB ha organitzat debats oberts sobre temes controvertits i sempre s’ha treballat per donar veu a totes les visions i punts de vista per poder enriquir aquest discurs.

Finalment, el CJB anima a tothom a conèixer i participar dels diferents projectes que es desenvolupen amb la finalitat de contribuïr a una joventut empoderada per ser motor de canvi i transformació social.

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
Descarrega’t l’estudi sobre estigmatització de les joves del CJB i CNJC amb Grup Barnils
Al Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) ...
CJB
Presentem l’Estudi sobre joves en la premsa catalana amb Grup Barnils
Des del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC ...
CJB
Comunicat: 12 d’octubre, res a celebrar!
El Consell de la Joventut de Barcelona i els serveis i equipament que gestiona o ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.