Comunicat sobre la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran

El passat 10 de juliol, un cop constituït el nou govern de la ciutat de Barcelona, es va fer públic el cartipàs municipal: la proposta de regidories per aquest nou govern de la ciutat, entre les quals es troba la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran. Si bé des del Consell de la Joventut de Barcelona celebrem el retorn de la paraula Joventut a la nomenclatura d’una de les regidories, lamentem profundament que no hagi esdevingut una regidoria pròpia, tal com sempre hem defensat i com se’ns va traslladar durant les reunions que els grups municipals ens van concedir abans de les eleccions.

La realitat, pluralitat i transversalitat de l’associacionisme juvenil de la ciutat exigeix una Regidoria de Joventut pròpia i exclusiva de la matèria, amb entitat suficient per afrontar el repte de dotar les polítiques juvenils de la importància que mereixen i que no han tingut els últims anys. Unes polítiques específiques i transversals, de les persones joves i per a les persones joves. Malgrat això, confiem que, tot i la situació actual, el canvi de Comissionat a Regidoria compartida sigui l’inici d’una etapa nova en què les polítiques de joventut prenguin força i durant la qual puguem treballar colze a colze.

De nou, volem posar èmfasi en la importància que les polítiques de joventut esdevinguin una prioritat del govern per tal d’afrontar el gran ventall de problemàtiques i de necessitats que tenim les persones joves: la precarietat laboral; una taxa d’atur especialment elevada entre les persones menors de vint-i-cinc anys; dificultats per accedir a l’educació i a l’habitatge; la manca de recursos i d’espais per a les entitats que treballen amb joves o el suïcidi juvenil; entre moltes altres que esperem treballar al llarg d’aquest mandat.

Finalment, volem mostrar el nostre agraïment al Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació, Infància i Joventut, per tota la feina feta i el diàleg constant i fluid que ha mantingut amb el CJB. També volem aprofitar per donar la benvinguda a Marga Marí-Klose, nova regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran.

Des del CJB continuarem, com sempre hem fet, defensant els interessos de la joventut barcelonina i representant a la joventut associada, fent un seguiment exhaustiu de les polítiques de joventut i tots els temes que afecten el jovent de la ciutat i mantenint una interlocució constant amb la Regidoria i amb tots aquells agents que siguin necessaris.

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB Salut
La nostra presidenta parla sobre joves i estigmatització amb la COVID19
Ann Desola, membre d’AJEC i presidenta del CJB, ha parlat recentment en un article sob ...
CJB
Presentem l’Estudi sobre joves en la premsa catalana amb Grup Barnils
Des del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC ...
CJB
Descarrega’t l’estudi sobre estigmatització de les joves del CJB i CNJC amb Grup Barnils
Al Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.