Crònica: La Fontana by Night més inclusiva, i més exitosa!

El passat dissate 29 de febrer més de 180 joves van poder gaudir de la cinquena edició de Fontana By Night. Aquest esdeveniment on associacions juvenils organitzen activitats d’oci alternatiu per a totes les persones joves de Barcelona és ja un acte consolidat a l’Espai Jove La Fontana, però en aquesta ocasió hem volgut afegir la perspectiva anticapacitista perquè tothom pugui accedir a la cultura dispersa d’ara endavant.

jocs mes 3r pis

A la Sala d’Actes del 3r pis hi va haver més de 80 partides a diferents jocs de taula, la majoria d’ells adaptats a les diferents diversitats funcionals. En alguns casos es va adaptar el joc al complet (com el Zoop o el Black Stories) i en d’altres es van afegir petites modificacions i regles que permetien que les persones amb discapacitat visual (total o elevada), discapacitat auditiva i amb mobilitat reduïda, poguessin participar dels jocs. El Shikoku i un Carcassone gegant van completar la programació de la sala.

Al segon pis es van dur a terme 8 partides de rol com Pathfinder, Star Wars, Honey Heist o Dungeons & Dragons, entre d’altres. També s’hi va realitzar una partida de rol en viu anomenada “8 copas”. Moltes persones han descobert el rol gràcies a la Fontana By Night, i de ben segur que moltes d’elles tornaran a repetir!

Ludo Sport

A la primera planta, es va dur a terme un taller dirigit a professorat però obert a totes les persones interessades. El taller del Cavall de Troia, gira al voltant de la Gamificació i ho fa posant d’exemple diversos jocs de taula. També al primer pis s’hi va realitzar la xerrada de “Ghibli versus Disney/Pixar”, seguit d’un  karaoke que va mantenir a tothom animat durant més de 3 hores i que podia seguir-se i comentar-se en directe per aquelles persones que no van poder venir!

Finalment, a l’auditori, moltes persones es van posar a la pell d’un Jedi o d’un Sith en combats amb espases làser. A part de lluitar, es van ensenyar els passos i moviments més importants per esdevenir un mestre Jedi o un lord Sith.

Moltes gràcies per fer-ho possible: ALC Stronghold, El Dado Dorado, Grup SET Abeam, Associació EINA, LudoSport, Brigada SOS, Weiss Schwarz Bcn, AL Necronomicon’s, Sociedad Pathfinder Bcn, In Media ReVs, LudoUB, Joventuts d’Unitat Progressista (JUP), FESOCA, DEVIR i Games4Gamers!

Altres notícies i posicionaments relacionats
Participació
Lali Jove 2021: ens veiem el 12 de juny en una edició molt estiuenca!
Per setè any consecutiu celebrem la Lali Jove, la festa majo ...
Participació
Oci alternatiu i gratuït per un confinament més lúdic
El confinament ens obliga a frenar l’activitat presencial de moltes associacions i ent ...
Participació
Premis #BarnaJove 2021: Obrim la convocatòria!
Obrim la convocatòria per la 8a edició dels Premis #BarnaJove! < ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.