El CJB condemna els empresonaments dels consellers i conselleres del govern de Catalunya

Des del Consell de la Joventut de Barcelona rebutgem l’ordre de presó incondicional sense fiança als consellers i conselleres que formen el govern de Catalunya, un govern escollit democràticament el passat 27 de setembre del 2015 pel poble català. La resolució s’ha fet pública avui, 2 de novembre, i respon als delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

Aquestes detencions tornen a posar de manifest la manca de separació de poders de l’estat espanyol qui utilitza la justícia de manera arbitrària per reprimir i empresonar a aquelles persones que tenen idees polítiques diferents de les seves. L’aplicació de l’article 155 materialitzat, entre d’altres, amb aquests empresonaments no fan més que augmentar l’escalada repressiva contra el poble de Catalunya i obstaculitzar la resolució pacífica del conflicte polític que vivim.

També volem condemnar la passivitat de la comunitat internacional, especialment de la Unió Europea, davant els atacs constants a la llibertat d’expressió i a la democràcia que ha patit i pateix el poble de Catalunya en els darrers dies: la violència de l’1 d’octubre, els empresonaments de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana o els empresonaments d’avui a tot un govern legítim, entre d’altres.

Davant d’aquesta repressió autoritària constant per part de l’estat espanyol, el jovent no podem restar impassius, per aquest motiu, animem a tothom a sortir al carrer, com ho hem fet fins ara, per defensar la llibertat d’expressió i de pensament, la democràcia i la dignitat de tot un poble.

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
El CJB presenta l’Informe sobre l’estat de la joventut 2016-17
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha elaborat, un ...
CJB
17a Assemblea General Extraordinària (AGE)
Aquest és un espai web on trobareu tot allò que fa referència a l’Assemblea General ...
CJB
Presentem l’Estudi sobre joves en la premsa catalana amb Grup Barnils
Des del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.