El CJB condemna l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural

Des del Consell de la Joventut de Barcelona condemnem rotundament  els empresonaments del president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Aquests empresonaments preventius no fan més que perpetuar la situació de repressió i vulneració de la llibertat d’expressió que pateix la ciutadania per part de l’estat espanyol i mostren, un cop més, que vivim una degradació de la qualitat democràtica. Detenir persones que representen la societat civil, privar-les de llibertat per les seves idees polítiques, és una mostra més de la manca de divisió de poders, que es materialitza en una justícia polititzada.

Des del CJB volem recordar també que aquests no són els primers presos polítics que hi ha hagut a l’estat espanyol en els darrers anys. Durant els últims temps s’han detingut activistes per defensar idees polítiques contràries a l’status quo i s’han vulnerat repetidament els drets a la llibertat d’expressió i reunió recollits a la Constitució espanyola del 1976. Aquest és el cas, entre molts d’altres, de l’empresonament de l’Alfon o dels nois d’Alsasua, de la Operació Pandora o dels titellaires de Madrid.

Davant el conflicte polític que viu Catalunya, el CJB apostem per una solució basada en el diàleg i la no violència i aquests empresonaments no fan més que tensar la situació. Per aquest motiu, volem mostrar la nostra solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i reivindicar, un cop més, que és inacceptable l’existència de presos polítics en un estat democràtic.

L’associacionisme juvenil seguirem sortint al carrer, com ho hem fet fins ara, i animem a tothom a sumar-se a les diferents mobilitzacions convocades per la ciutadania contra la repressió i la vulneració de drets fonamentals. En concret, i com a membres de la Taula per la Democràcia, convoquem a tothom a assistir a la concentració d’aquesta tarda a les 20h a Diagonal amb Passeig de Gràcia.

Barcelona, 17 d’octubre del 2017

Descarrega el comunicat en PDF

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
El CJB presenta l’Informe sobre l’estat de la joventut 2016-17
El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha elaborat, un ...
CJB
Comunicat del CJB per matisar algunes informacions que s’han publicat sobre la seva activitat
Han aparegut diverses informacions als mitjans en què es relaciona el Consell de la Jov ...
CJB Participació
58a Assemblea General Ordinària
Aquest és un espai web on trobareu tot allò que fa referència a l’Assemblea General ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.