El CJB engega un projecte de cooperació amb la joventut organitzada a Colòmbia

El CJB amplia la seva xarxa de cooperació internacional amb l’inici d’un projecte nou amb la joventut associada de Colòmbia. Després de la nombrosa presència d’activistes colombianes en el marc del Youth Act!, el CJB segueix amb el treball iniciat en aquest projecte de l’àmbit de Justícia Global per tal de visibilitzar i denunciar les vulneracions que pateixen les persones joves arreu. 

Així doncs, entre el 25 d’abril i el 7 de maig, membres del CJB visitaran dues ciutats colombianes en el marc del primer aniversari del Paro Nacional, la mobilització que va paralitzar el país la primavera del 2021 i en la qual les joves van tenir un paper fonamental. Així ho assenyalava l’informe publicat per la delegació catalana a Colòmbia, formada per diputades, institucions i organitzacions socials, en què es recollien les conseqüències en la vulneració de drets fonamentals durant el Paro Nacional per part de les forces públiques i la necessitat d’establir vies de col·laboració i estratègies de cooperació amb les persones joves a Colòmbia. 

De la mateixa manera, el CJB assistirà a diferents actes com a organització convidada i per explicar el model associatiu de la joventut a la ciutat de Barcelona. De fet, un dels temes d’interès a desenvolupar, en paral·lel a conèixer l’estat de la joventut un any després del Paro Nacional, és el desplegament dels Consejos Municipales de Juventud en diferents ciutats de Colòmbia. Aquests consells són organismes aprovats pel govern estatal el 2013, però fins ara no s’han començat a impulsar. Per aquest motiu, el CJB es proposa treballar en diferents espais amb els consells locals de joventut de Cali i Colòmbia: es duran a terme diferents jornades de treball amb tallers i espais d’intercanvi d’experiències entre ambdues organitzacions. A més, se signarà en un acte institucional, l’agermanament entre el Consejo Municipal de Juventud de Cali i el Consell de la Joventut de Barcelona, el punt de partida d’una relació i col·laboració que s’espera que pugui seguir enfortint-se en els pròxims anys. 

Per últim, de l’aprenentatge extret a través d’aquesta visita d’estudi, es redactarà i publicarà un informe exploratori al voltant de l’estat de la joventut colombiana i els reptes de futur i oportunitats en les estratègies de cooperació i denúncia de vulneracions de drets humans des d’una perspectiva de justícia global. D’aquesta forma, l’objectiu és generar un marc de treball compartit amb altres organitzacions que treballen per la pau i els drets humans en territori colombià que posi el focus també en les persones joves. 

Altres notícies i posicionaments relacionats
Justícia global
Capgirem el món! Arriba l’edició primaveral per la Justícia Global
Hibai Arbide, Alane D. Chaparro, Alaadine Azzouzi, Safia El Aaddam i molt més a la sego ...
Justícia global
XABIBA DESPERTA: Congrés juvenil català per la llibertat del Sàhara Occidental
Dissabte 12 de març arriba la primera edició del Congrés Juvenil Català ...
Justícia global
Crònica de l’assemblearisme jove entre Barcelona i Sarajevo
El passat 4 d’abril, l’Espai Bòsnia del CJB vam aterrar a Sar ...

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.